Karriär > motiviation

3 tips som lindrar stress och tidsbrist

.

Vem tusan är Todd Henry?

Todd Henry har skrivit boken Die Empty: Unleash Your Best Work Every Day som utsågs till en av Amazons bästa böcker 2013 och som hyllats av marknadsföringsgurus som Seth Godin och effektivitetsförfattare som David Allen. Ifall du läst klassikern, The Seven Habits of Highly Effective People av Steven Covey kanske du kommer ihåg frasen “börja med slutet i åtanke”. Det Covey menar är att vi bör vara medvetna om vad vi försöker åstadkomma varje dag på jobbet och planera utifrån det.

Det är extremt lätt hänt att vi bara fortsätter slutföra uppgifter, lastar på med fler och till slut känner oss stressade för att tiden inte räcker till. För att råda bot på detta har Todd Henry tagit fram tre konkreta åtgärder:

1. Öppna frågor och arbetsuppgifter

Innan du avslutar varje arbetsdag ska du fundera på vilka frågor och arbetsuppgifter som fortfarande är obesvarade eller oavklarade och ställa dig själv frågan “om jag fortsatte mitt arbete just nu, vad skulle vara nästa sak jag tog tag i?

2. Skriv ner vilka arbetsuppgifter det rör sig om

Skriv ner de arbetsuppgifter och frågor som fortfarande hänger i luften på en post-it (vi föredrar Evernote så att man kan ta en titt på väg till jobbet) och sätt denna väl synlig på ditt skrivbord. Syftet är att dessa uppgifter ska vara det första du ser när du kommer till jobbet.

3. Ta ett snabbt beslut

Ta ett beslut om vilken uppgift du ska prioritera och hur du var du ska komma igång. Gör du detta kommer du få ett rejält väggrepp direkt eftersom din startstrecka förkortas ned!

Följer du dessa tre enkla råd kommer du spara tid och undvika stress. Var inte en av de personerna som är konstant frustrerad, utan sätt igång redan nu och få ett försprång på morgondagen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!