bic
Karriär > motivation

5 av de mest framgångsrika och mäktigaste kvinnorna

Av: Redaktionen
Lästid: 4 minuter
22 Apr 2014
Inspireras av dessa framgångsrika kvinnor

De här kvinnorna försöker att förändra sättet vi gör affärer på genom att adressera bredare problem i världen såsom länders säkerhet, brist på jämställdhet, fattigdom. Även fast jag inte håller med om att affärer har en naturlig del i sjukvården så får man ändå hedra Nina Nashif för hennes driv. Kanske någon av er inspireras av henne. Det här är i alla fall kvinnor som jag kommer att ha ett öga på i framtiden, och det borde du med ha!

Michele Weslander Quaid – Brobyggaren

Den amerikanska regeringen är inte direkt känd för sin effektivitet eller fart. Men under hennes nio år vid flera nationella säkerhetsorgan, med bland annat jobb tillsammans med chefen för underrättelsetjänsten och försvarsministern, Michele Weslander, så agerade Quaid som en sann entreprenör. Hon rörde om ordentligt i grytan när hon skrotade gammal mjuk- och hårdvara och övertygade team att kommunicera med olika webb-verktyg. Det hela ledde till att Google 2011 anställde henne. Hon arbetar nu som en innovations-evangelist och direktör för forskning, teknik och utveckling på företagets publika avdelning.

Med tillhåll i Washington D.C så möter hon på en reguljär basis ledarna för företaget och lägger den teknologiska vägen som ska leda företaget framåt. Hon hjälper Google att förstå hur de ska jobba med klienter i den publika sektorn. > En stor del av mitt arbete går ut på att fungera som en brygga mellan två kulturer.

Det handlar om att översätta Silicon Valley och regeringens dialekter. säger Quiad.

Rana el Kaliouby – Avläsaren

Hon kan läsa ditt ansikte som en öppen bok. Hennes insikter skulle kunna skriva om regleboken för konsumentengagemang. El Kaliouby och hennes MIT Media Lab-kollega Rosalind Picard är hjärnorna bakom produkten Affectiva, med flaggskeppet Affdex Facial Coding som använder sig av en teknologi som läser av åskådarens ansiktsuttryck och tolkar hens emotionella gensvar på till exempel produkter, reklamkampanjer och videos. Glöm telefonundersökningar, blanketter och andra traditionella sätt att ta reda på hur konsumenten reagerar på förändringar och initiativ.

Du kan förstå otroligt mycket om hur en konsument tar emot ett varumärke genom att analysera deras spontana och undermedvetna respons. säger El Kaliouby. Hon har vigt hela sin karriär åt att använda sig av tekniken till att förbättra mellanmänsklig kommunikation. Håll ögonen på denna kvinna i framtiden!

Nina Nashif – Läkaren

Hon är en påskyndare och jobbar för att utveckla en laggande sjukvård. Kanske är det ingen som förstår den ineffektivitet som sätter klossar i hjulet för sjukvårdsindustrin bättre än Nina Nashif. Med mer än 15 år av erfarenhet inom sjukvårdstillsyn i bagaget tror Nashif att hon har hittat en hållbar lösning på sektorns problem: entreprenörer. Under 2011 grundade hon Healtbox, en affärsaccelererande plattform för nya entreprenörer i sektorn. Detta för att hjälpa sjukvårdsindustrin att få fart rent innovativt och att skynda hela karusellen.

Stora sjukvårdsorganisationer utvecklas traditionellt från insidan och ut – en svår process som stoppar utvecklingen. Nashif tror att om dessa organisationer anammade affärsmässiga lösningar så kommer framfarten att bli mycket effektivare, vilket även kommer att påverka patientvården. Hon menar att sjukvårdsindustrin är så komplex i USA, att företagare inte riktigt vet i vilket hörn de ska börja. Mallen som Healtbox presenterar ska göra det enklare för företagare att veta detta. Det här är ett område som är provocerande för många i Sverige, men hur som helst så är den här kvinnan på framfart på andra sidan Atlanten.

Leila Janah – Humanitetskämpen

Hon startade inte organisationen Samasource för att göra det förmöget, hon grundade den icke-vinstdrivande organisationen för att göra en skillnad. Samasource skapar digitala jobb för kvinnor och unga på platser med en växande marknad, såsom subsahariska Afrika, södra Asien och Karibien, med en lön som det går att leva på. De samarbetar med partners i länderna för hjälp med att rekrytera framtida anställda och för att tackla klientbehov som digital överföring, maskinutbildning etc. I snitt så ökar anställda hos organisationen sin lön till det dubbla efter bara några månaders arbete, och 92 procent slipper undan fattigdomen. Sex år efter grundandet anställer det San Francisco-baserade företaget mer än 4000 personer över jordklotet.

Michelle Rowley – Teknikläraren

Hon väger upp en mansdominerad programmerarvärld. Michelle Rowley vet mycket väl hur en dåligt placerad sträng av kod kan förstöra en hel mjukvara. Ett enda omnämnande i den lokala var allt som krävdes för henne att starta det största projektet i hela sitt liv. Det var i maj månad 2012 som en lokaltidning skrev om bristen på kvinnor inom datorteknik i Portland, Oregon. Det här fick Michelle att haja till och hon bestämde sig för att göra någonting åt saken. Hon utlös en workshop för kvinnor som ville lära sig programmeringsspråket Python. Över 100 kommande programmerare visade intresse. Det var precis den push som Rowley behövde för att starta Code Scouts, en icke vinstdrivande organisation med syfte att helt ändra ansiktet på mjukvaruindustrin. Datorbaserade anställningar växer lavinartat, med jämlikheten ligger långt efter andra industrier. Det här är ett bra och starkt initiativ för att få in fler kvinnor i en mansdominerad bransch.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla