cady
Karriär > ledare

7 saker framgångsrika människor gör efter kl 17

Trots att framgång visat sig vara ett resultat av hårt arbete och kompetens, slutar de flesta framgångsrika människor ändå sin arbetsdag klockan 17.00. Som de flesta normala människor, vill de få en paus från arbetet och slappna av. Och ändå hinner de vara framgångsrika.

Av: Freddi Högabo
Lästid: 6 minuter
22 Maj 2014
Få reda på vad proffsen gör efter jobbet

Så vad är det med 17.00 som är avgörande för din framgång? Egentligen handlar det mest om att ha kul och njuta utanför arbetsplatsen. Det handlar om att fira vad man uppnått efter en dags hårt arbete. Att sluta 17.00 handlar om dig och hur du ska förbereda dig inför morgondagen och de följande dagarna - för att ta ett steg närmare framgång.

Inget arbete efter 17.00

De flesta framgångsrika människor fungerar inte efter 17.00, i motsats till tron att hårt arbetande människor tillbringar sina kvällar på jobbet på övertid. När klockan slår 17.00 betyder det att din tid börjar. Då kanske du vill ta en drink eller ha en mysig TV-kväll. Kanske en god middag.

Vanan att skämma bort sig med helt avkopplande stunder är extra viktiga för dem som inte känner att de kan gå hem kl 17.00. Ingen människa är skapt att klara sig utan egentid. Att ta en liten paus kan ladda din hjärna med det som du behöver för att ge meningsfulla resultat på under de långa timmarna. Utan pauser dräneras hjärnan på energi, idéer och inspiration. Storbritanniens premiärminister under andra världskriget - Winston Churchill - tog sig alltid en och en halv timmes tupplur efter 17.00, för att vakna upp till middag kl. 20.00. Därefter återvände han för att arbeta fram till 01:00 och ibland till 03:00. Samma scenario gäller för president Barack Obama. En tupplur på eftermiddagen följt av middag, och sedan arbeta resten av kvällen.

Avsluta dagen med att planera morgondagen

Rusta dig för morgondagen genom att kolla igenom dina att göra-listor, eller vad du har gjort idag och dina målprestationer för i morgon. Innan du somnar; kolla ditt schema så att du kan tänka framåt på vad man ska göra i morgon eller åtminstone justera morgondagens aktiviteter för att klämma in lite mer produktiva saker du kan göra i förväg.

Det kan vara svårt att göra så här i början, och ibland kanske du glömmer att göra det - men det är värt att göra det till en vana. Föreställ dig den tid och kraft du kan spara bara genom att förbereda dig, att ringa de personer som du behöver ringa och göra saker du måste göra innan ett stort möte. Har du allt detta gjort på morgonen kan du göra något annat produktivt, till exempel som att planera inför för ett kommande projekt.

Njut av dina helger

Använd helgen till en liten paus från ditt hårda arbete. Var inte hård mot dig själv utan gör dessa värdefulla dagar extra speciella genom att göra saker som du älskar att göra (naturligtvis icke-arbetsrelaterade). Alla kanske inte inser det, men tillbringar du helgen med saker som att träna så skjuter det inte bara bort en lång veckas ackumulerad stress, utan hjälper faktiskt till att hålla din kropp och själ frisk för den kommande veckans kamp. Spendera tid med din familj. Praktiskt föräldraskap kan förbättra den högra hjärnans funktion.

Så varför är framgångsrika människor framgångsrika? De följer själva definitionen av framgång: > En framgångsrik person är oftast en som har uppnått ett mått av lycka och tillfredsställelse i sitt arbete, familj och andliga liv , enligt coachen Dale Kurow.

Men även om helgerna är avsedda för nöje och göra dig av med stressfaktorer i omgivningen så glöm inte att uppdatera dig kring arbetet innan du lägger dig eller innan du startar dagen. Enligt Spencer Rascoff, en av grundarna av Hotwire.com och VD för Zillow så är, > mina helger en viktig tid att koppla bort från dag-till-dag tänket, och jag får en chans att tänka djupare kring mitt företag och min bransch Han förklarar även att när han tekniskt sett inte arbetar har han alltid bearbetning på gång i bakgrunden och tänker på sitt företag. Helger är en stor chans att reflektera och bli mer beslutsam om större frågor. Så när du kopplar av ditt medvetna arbete, så ger du en chans för din hjärna att göra det omedvetna arbetet.

Var lycklig genom att ta en drink - eller ha sex

Efter 17.00 - gå ut och ta en drink med dina vänner eller bara dig själv. Jag pratar inte om att ha en stor fest, men en drink eller två med vänner skadar inte. Bortsett från umgänge med kollegor och vänner har studier visat att en måttlig alkoholkonsumtion kan vara bra för hjärtat och kan minska risken för hjärtsjukdomar och stroke.

Sex har alltid varit en stor stressänkare. Vetenskapen bakom detta är frisättningen av oxytocin och dopamin, vilket kan bidra till att göra hjärnans funktion bättre samtidigt som det ger en lugn känsla i kroppen. Sex kan också vara en bra träning för kroppen eftersom det sänker blodtrycket, minskar risken för prostatacancer och förbättrar sömnen. Att vara sexuellt aktiv minskar dina sjukskrivningsdagar eftersom de flesta sexuellt aktiva människor inte blir sjuka lika lätt.

Lär dig något nytt

Att lära sig något nytt, såsom att lära sig spela ett instrument eller en extremsport kan vara ett bra sätt att föryngra sig själv. De flesta framgångsrika människor har fritidsintressen som hjälper dem att bli distraherade från stressen på jobbet. Warren Buffett, en av världens rikaste affärsmänniskor, kan spela ukulele. Och jag menar verkligen spela!

Om musik inte är för dig, kan du alltid försöka sport - och prova då de mest galna typerna av sport. VD:ar som Mark Zuckerberg på Facebook, Sandy Lerner från Cisco och även Wal Kungen gör något galet på deras fritid. Oavsett om du vill prova Tae Kwon Do eller hoppa från flygplan - håll adrenalinet pumpandes. Adrenalin hjälper till att hålla kroppen glad och därmed hjärnan och själen. Kul är bra. Att ha roligt är vad du behöver.

Få tillräckligt med sömn

Sömn har väldigt stor betydelse. En dålig dag kan bero på en dålig arbetsprestation, och sådana dåliga arbetsprestationer kan skyllas på avsaknaden av tillräckligt med tid att sova.

Att få 8 timmars sömn eller mer gör så att sinne och kropp fungerar på ett optimalt sätt för att hjälpa dig att tänka och agera bättre. Det hjälper alltså dig att organisera dina tankar och tänka bättre kring högen av uppgifter som du behöver få gjort.

Glöm inte din familj och dina vänner

Din familj är de bästa människorna i din omgivning att hjälpa dig nå framgång. Du delar dina drömmar med dem och i förlängningar har de en stor inverkan när du bygger din framgång. Och det finns inget mer tillfredsställande än att dela din framgång med din familj. Investera i din framtiden och bli mer framgångsrik i livet och arbetet genom att balansera de viktigaste delarna i ditt liv.

Pengar är inte ett mått på framgång, men lycka är. Ju lyckligare du är i ditt arbete i balans med övriga livet, desto mer framgångsrik kommer du att känna dig med ditt liv.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla