Karriär > framtid

7 seriösa yrken som går att jobba med hemifrån

Jobba hemifrån
Av: Jonnah Friberg
Lästid: 3 minuter
6 Apr 2020

Just nu jobbar väldigt många hemifrån, och allt mer tyder på att vi är på väg in i en ny era där fler och fler jobb kommer att kunna utföras hemifrån. Här nedan har vi listat yrken som går att utföra hemifrån på många företag. Vi har även länkat till utbildningar inom det, där även de flesta av utbildningarna går att plugga hemifrån.

Jobbar på golvet i sovrummet

Utvecklare / Programmerare

Som utvecklare eller programmerare så jobbar du mycket med kodning. Det finns massvis med programmeringsspråk att välja bland. Antingen kan du bli front-end utvecklare, och då arbeta med det som är synligt i systemen eller på hemsidan, eller back-end utvecklare, och då arbeta med koden bakom allt. Det finns massor av gratissidor online där du kan få testa på att koda, så vårt tips är att du testar dig fram för att se vilket sorts utvecklande som passar just dig innan du söker en utbildning inom det.

Här kan du hitta utbildningar som Systemutvecklare och Webbutvecklare .

Journalist

Som Journalist sätter du ihop information i form av text, bilder, video eller ljud till offentliga medier. Detta är något som för det mesta kan göras på en dator, och därmed kan skötas hemifrån. Du kan specialisera dig inom olika områden som till exempel kändisar, affärer, ledarskap, mat, mode, resor, turistnäring, IT, eller något annat som du tycker är intressant.

Här hittar du utbildningar inom Journalistik.

Kommunikatör

Yrket Kommunikatör är väldigt brett och kan ha väldigt många olika namn: Kommunikatör, Marknadskommunikatör, Webbredaktör, Redaktör, Social media manager, m.m. Du kan arbeta på olika företag, myndigheter eller organisationer med att få ut rätt budskap till rätt publik, både internt och externt. Arbetsgifterna varierar mellan att skriva webbinnehåll, skriva personaltidningar, skapa innehåll till sociala medier, redigera bilder/videor eller hålla kontakt med andra externa medier, kunder och personer.

Här hittar du utbildningar till Kommunikatör.

Grafisk Designer

Som Grafisk Designer kan du arbeta med antingen tryckt eller digitalt material. Du kan arbeta med böcker, tidningar, affischer, omslag, förpackningar, webbdesign, osv. Det är väldigt vanligt att som Grafisk Designer frilansa med sina tjänster, där du jobbar med olika uppdrag till företag som egenföretagare hemifrån.

Här hittar du utbildningar till Grafisk Designer.

Administratör

Som Administratör kan du arbeta med att assistera olika personer med arbetsuppgifter. Exempel på sådana arbetsuppgifter kan vara att förbereda möten, presentationer, ta fram information, sköta fakturering, redovisning, skriva in eller ta fram information ur databaser, sätta ihop statistik, osv. Administratör är ett väldigt brett yrke, och även här kan du specialisera dig inom något som passar ditt intresse bäst.

Här hittar du olika utbildningar till Administratör.

Distanslärare

Nu för tiden går många ”vanliga” yrken att utföra på distans, och ett av dessa yrken är lärare. Är du utbildad lärare kan du på flera skolor arbeta som distanslärare, och hålla utbildningar över Internet. Du kan även starta eget företag och sälja olika onlinekurser inom massor av områden och intressen, beroende på dina egna kunskaper.

Här hittar du en del utbildningar till Lärare.

Online-coach

Precis som att arbeta som lärare på distans så kan du även arbeta som coach online (alternativt kurator eller samtalsterapeut på distans). Som Coach kan du vara utbildad Kostrådgivare, Stressterapeut, PT, Kurator eller inom något annat som du kan coacha andra inom.

Här hittar du utbildningar till Coach, Kostrådgivare, Stressterapeut, PT och Kurator.

Tycker du inte att något av dessa yrken passar dig så hittar du massor av inspiration och utbildningar på www.utbildningssidan.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla