Sponsrad

Bli miljonär superenkelt med 5 gyllene tips!

Unga Aktiesparare
Av: Unga Aktiesparare
Lästid: 3 minuter
23 Okt 2018

Bli miljonär superenkelt!

Har du också drömt om att bli miljonär eller känna dig ekonomisk fri? Vad bra! Unga Aktiesparare hjälper dig att komma igång i tre enkla steg för att nå dina sparmål!

spara-med-aktier-tips

1. Gör en plan

Först måste du skapa dig ett mål för att veta varför du sparar och till vad. Det hjälper dig att behålla motivationen samt gör ditt sparande mätbart. Målet kan vara alltifrån att spara ihop pengar till skidresan i vinter, en jorden runt-resa om tre år eller att gå i pension vid 45 års ålder. Det är bara din egen fantasi som sätter gränser för hur ditt mål ska vara.

2. Skapa ett konto

Först behöver du registrera dig hos en bank eller nätmäklare. Nätmäklarna är specialiserade på just aktie- och fondhandel och erbjuder ofta ett lågt courtage (avgift för att handla) och användarvänliga plattformar. De finns tre konton för aktie- och fondhandel: aktie/fondkonto, investeringssparkonto och kapitalförsäkring.

3. Börja handla

Även om du bara har en hundring att köpa aktier för är det fullt tillräckligt. Det viktiga är att du kommer igång och lär dig hur aktier och fonder fungerar. Därför är det till och med bra att börja med små summor och sedan stegvis öka insatsen. I början kan det kännas svårt att veta vilket bolag eller fond du ska investera i, ett tips är därför att välja ett bolag du själv gillar och handlar hos.

Följ Unga Aktiesparares 5 gyllene regler

  1. Förstå vad du köper - Köp aktier i bolag du förstår dig på. Vet du vad bolagets affärsidé är? Vilka är konkurrenterna? Hur ser framtidsutsikterna ut? Om du vet det kan du göra din egen analys av hur bolaget går.
  2. Håll dig informerad - Byt inte kanal så fort ekonominyheterna sänds. Häng med i vad som händer genom tidningar, bloggar eller på förtagets hemsida. Då blir ditt sparande både bättre och roligare!
  3. Spara långsiktigt - När kursen svänger på kort sikt är du trygg om du sparar långsiktigt. Helst ska aktiesparandet ha en sparhorisont på minst 5 år framåt!
  4. Spara regelbundet - Det är omöjligt att veta när det är som ”billigast” och ”dyrast” att handla på börsen. Spara regelbundet, så får du ett bra snittpris och tjänar på att marknaden går upp på sikt!
  5. Sprid risken - Satsa inte allt på samma kort. Minska din risk genom att investera i olika företag, branscher och marknader. Ca 8 till 15 olika företag i 5 till 6 olika branscher är en bra tumregel!

Hur gör jag om jag vill komma igång?

Då finns det något som heter Unga Aktiesparare – som finns till för att hjälpa unga att spara smartare. Hos Unga Aktiesparare får lära dig det du behöver för att starta ett sparande. Här finns också 100-tals gratis aktiviteter och kurser som du kan gå på – oavsett om du är medlem eller inte.

Läs mer om Unga Aktiesparare här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla