Karriär > framtid

Egenföretagare och entreprenörtips

mål och drömmar

Att bli en egenföretagare eller entreprenör är en dröm många har, stora som små. Att få arbeta med det man verkligen brinner för och uppskatta sin arbetsplats. Att se fram emot och tycka det är kul att gå till jobbet, även om det är en kall, regnig dag i februari. Idag ger vi er lite tips för att nå dessa mål och drömmar.

Av: Redaktionen
Lästid: 3 minuter
20 Feb 2018
mål och pengar

mål och pengar

Mål och drömmar börjar tidigt hos det flesta. Redan innan vi egentligen vet vad vi vill med livet så vill vi ha det så bra och roligt som möjligt. Att bli en egenföretagare och entreprenör kostar mycket. Inte alltid i pengar men däremot i hårt arbete och tid. Bakom varje entreprenör finns en lång historia av hårt arbete, långa dagar och rätt prioriteringar.

För att nå ett mål måste man kämpa, det är sedan innan känt. Men vad skulle en entreprenör ge för tips till oss som har dessa drömmar? Jo… kanske några av dessa som vi idag samlat ihop. Läs, ta åt er och glöm aldrig bort att fortsätta kämpa och drömma.

1. Lär dig av andra

Många har någon gång arbetat för någon annan. Via en praktik, extra jobb eller fast anställning. Vilket kan vara till en väldigt stor fördel! Genom att se hur andra arbetar, misslyckas och lyckas lär du dig förstå att allt inte går som man tänkt sig. Efter regn kommer solsken.

2. Gör det inte för pengar…

Pengar ska inte vara drivkraften utan det ska snarare vara att få jobba med det du brinner för. Räkna inte med att bli rik och speciellt inte till en början. Det kan till och med vara så att du till en början får leva på snabbmakaroner och tomatsås.

3. Tänk inte på balans

Entreprenörer är ofta arbetsnarkomaner. De lever inte för helg och ledighet utan för att få göra det som de älskar. I detta fall sitt jobb och allt som hör där till.

4. Tänk affärer dygnet runt och skapa rutiner

Tveka inte, skjut inte upp beslut eller arbete. Din “entreprenörhjärna” måste vara igång hela tiden. Även om du bestämt dig för lite ledighet. Ha alltid på dig dina affärsglasögon och se möjligheter till att utveckla ditt företag i allt du gör. Även om du får jobba hårt hela tiden är rutiner viktigt. Skapa dina egna rutiner och håll dig till dem.

5. Tänk på din attityd och dig som person

Du är som ett vandrande varumärke. Människor kommer att döma ditt företag efter hur du är som person. Vill du ha en positiv syn på företaget med en härlig utstrålning är det presis den attityd och person du ska sträva efter att vara.

6. Marknadsför dig själv och få folk att prata om dig och ditt förtag

Du som är grundaren till ditt egna företag måste ofta starta marknadsföringen ensam. Det är en konst och kan vara svårt men kom ihåg att alltid ha fokus på kunden.
Se också till att andra är medvetna och pratar om dig och ditt företag.

Nu kanske du är intresserad av att hitta utbildningar och kurser inom entreprenörskap och ledarskap?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla