cady
Sponsrad

Extra inkomster när du studerar

Extrajobb

Alla som har studerat vet att det inte går att leva lyxliv på de bidrag man får. Antingen får du försöka hitta sätt att leva billigt för att få pengarna att räcka eller så får du försöka hitta ett extrajobb som kan ge dig några extra tusenlappar per månad - alternativt hitta andra sätt att få in extrapengar på.

Om du verkligen inte vill jobba kan du:

  • Be föräldrarna om hjälp
  • Köpa en trisslott
  • Spela online utan svensk licens
  • Samla pant längs vägar
  • Svara på enkäter online

Men om du hellre jobbar för att tjäna pengar och för att få in en fot i näringslivet så finns det en del saker du bör tänka på. Som alla vet kan det vara svårt att binda sig till fasta arbetstider – har du tentaveckor kan ditt extrajobb bara bli ännu en tyngd som hänger över dig.

Vad du bör tänka på om du vill ha ett extrajobb:

  • Kolla i första hand efter jobb där du kan vara flexibel.
  • Har du chansen att jobba med något som hänger ihop med din utbildning är det en stor fördel för både dig och ditt framtida CV.
  • Var inte för kräsen, sök nytt om du vill – det är lättare att få ett annat jobb om du redan har ett.

Idag finns också många jobb som går att göra på distans om du har en dator. Många företag kan behöva hjälp med enkla administrativa uppgifter, såsom registervård. Du kan också jobba som skribent, översättare eller vara läxhjälp åt yngre studenter.

Extrajobb

Extrajobb är bra för din framtida karriär

Att ha ett jobb vid sidan av studierna har faktiskt fler fördelar än att bara kunna tjäna lite extrapengar. När du efter studierna ska söka jobb kommer ditt extrajobb visa att du är en driven person som inte är rädd för att hugga i när det behövs. Har du även jobbat med något som har med din utbildning att göra kan du direkt visa din kompetens.

Att ha haft ett extrajobb tyder på en person som är handlingskraftig och ansvarstagande. Många framtida arbetsgivare kommer uppskatta din ansträngning och inte bry sig så mycket om att det har varit jobb av enklare slag.

Nätverk

Du kommer även att kunna få ett större nätverk i näringslivet om du redan under utbildningen jobbar i branschen. Kontakter är väldigt värdefulla numera, och bli inte förvånad om det kan leda till stora saker på sikt.

Oavsett om du tycker arbetsuppgifterna är enkla är det viktigt att göra ett bra och professionellt jobb. Din chef kan vara en referens åt dig när du i framtiden ska söka andra jobb – så gör alltid ditt bästa!

Kul på jobbet

Sist men inte minst är det roligt att träffa kollegor på ett jobb. Under corona-pandemin var det en av de saker man saknade mest – möjligheten att umgås på sitt arbete. Du kommer bära med dig roliga minnen av personligheterna på din arbetsplats genom hela livet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla