Sponsrad

Framtidens jobb finns inom fastighetsbranschen

Fastighetsbranschen
Av: Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd
Lästid: 3 minuter
7 Apr 2021

Fastighetsbranschen är full av möjligheter. Vi finns över hela landet och erbjuder yrken för de flesta kompetenser och intressen. Här finns dessutom de gröna jobben som kommer att bidra till en hållbar omställning i hela samhället.

Fastighetsbranschen

Det kanske kan låta som om vår bransch bara handlar om fastigheter. Men egentligen handlar det mest om människorna som av olika anledningar vistas i dem – och alla oss som arbetar med fastigheterna på olika sätt.

När du väljer ett yrke inom fastighetsbranschen får du möjligheten att jobba i nära kontakt med människor, teknik och miljö. Vårt jobb är att ta hand om byggnaderna och rusta dem inför framtiden.

Det är också vårt uppdrag att se till att människorna som verkar, bor och vistas i och kring dem får en vardag som flyter på. Vi ska sköta fastigheternas ekonomi och hålla oss uppdaterade kring ny teknik och nya sätt att arbeta ännu mer hållbart. Det innebär att det finns plats för en mängd olika kompetenser i vår bransch.

Fastighetsbranschen

5 skäl för att jobba i fastighetsbranschen

Vill du ha ett omväxlande jobb där du får träffa människor samtidigt som du bidrar till samhällsnytta på riktigt? Eller vill du jobba med att motverka klimatförändringarna? Då kanske fastighetsbranschen kan vara något för dig. Här är de fem starkaste skälen till att jobba i fastighetsbranschen.

Karriär
I fastighetsbranschen finns jobb för dig som vill utvecklas och trivas länge. Här finns jobb både för dig med en gymnasieexamen och dig som har pluggat på universitet. Vi är en bransch i ständig utveckling och här får du utmaningar och lär dig nya saker varje dag. Du kan byta roll flera gånger under din karriär och bli framgångsrik i fastighetsbranschen.

Balans i livet
I fastighetsbranschen kan du må bra och få balans i livet. Jobbet är viktigt, men jobbet är inte allt. I fastighetsbranschen kan du ha roligt på jobbet och orka ha ett liv utanför jobbet. Du har ofta frihet att själv planera din arbetsdag och det går utmärkt att förena ett framgångsrikt arbetsliv med en givande fritid. Här får du ett spännande och utmanande jobb som håller hela livet.

Lön
I fastighetsbranschen får du en konkurrenskraftig lön och trygga villkor. Du får en god marknadsmässig lön som du kan försörja dig på, samtidigt som du har sjysta arbetstider. Genom att utvecklas och ta mer ansvar har du också möjlighet att höja din lön. Fastighetsbranschen ger trygga anställningar och bra anställningsvillkor.

Jämställdhet
I fastighetsbranschen har alla samma möjligheter. Våra kunder kommer från alla delar av samhället och alla är välkomna att söka jobb i fastighetsbranschen. Vi är stolta över att fyra av tio chefer i fastighetsbranschen är kvinnor och att vi flera år i rad har rankats som den mest jämställda branschen i Sverige.  

Samhällsnytta
I fastighetsbranschen gör du skillnad på riktigt. Vi påverkar människors liv när vi tar hand om husen där de bor eller jobbar. Ditt jobb kan till exempel vara att göra ett bostadsområde trevligare och tryggare eller att minska husens klimatpåverkan. Här kan du bidra till ett bättre samhälle för alla och finna ett starkt engagemang.

Olika vägar till fastighetsbranschen
I fastighetsbranschen finns yrken på alla nivåer på karriärstegen. Det innebär också att det finns många vägar in i branschen. Vi har samlat allt du behöver veta för en framtida karriär på www.jobba-i-fastighetsbranschen.se. Där hittar du utförlig beskrivning av våra yrkesroller, vilka utbildningar som finns över hela landet samt kontaktuppgifter till de flesta utbildningsanordnare och arbetsgivare.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla