Karriär > motivation
Sting
Av: Redaktionen
Lästid: 6 minuter
8 Sep 2021

Bland de nya företagen finns hela sex startups som fokuserar på att lösa olika hälsoutmaningar i samhället. Idag tillkännages listan på bolagen som, efter en noggrann uttagningsprocess, för första gången möts i Stings lokaler på A house.

De nya healthtech-bolagen kommer att coachas av Stings erfarna trio på hälsoområdet - Johanna Wollert, Olof Berglund och Krim Talia.

”Vi har fått in otroligt många kvalificerade ansökningar inom healthtech-området i år. Digitaliseringen av vården har tagit stora steg framåt under pandemin och dagens patienter förväntar sig ett digitalt bemötande. Därför är det väldigt kul att flera av bolagen vi tagit in har innovativa lösningar för att hjälpa både patienter och sjukvårdspersonal i vardagen. Dessutom är det många kvinnliga grundare, både bland hälso- och de andra bolagen,” säger Johanna Wollert, coach på Sting.

Bland bolagen som antagits finns AndningMed, som utvecklar produkter för att hjälpa patienter med kronisk lungsjukdom.

Petra Szeszula är VD och medgrundare av AndningMed:

”Ett stort antal patienter som dagligen använder inhalatorer har en felaktig inhalationsteknik, vilket tyvärr leder till att livsviktiga läkemedel inte tas upp optimalt. För att komma tillrätta med problemet har vi utvecklat en ”smart watch” för KOL-patienter. Den mäter inhalationstekniken och hjälper miljoner patienter att ta kontroll över sin hälsa. Vi kommer, under de närmaste månaderna, göra kliniska studier och tillsammans med Stings business-experter finna den bästa modellen för att nå ut till kroniska lungpatienter snabbare.”

Ett annat företag som går in i Sting är 2HEAL som vill förändra sättet på vilket svenska och internationell sjukvård bedrivs.

Isis Amer-Wåhlin, läkare, VD och grundare av 2HEAL:

”Vi såg att sjukvården, som den bedrivs idag, har väldigt stort fokus på symptomlindring genom olika behandlingar och läkemedel. Detta leder i längden inte alltid till bättre hälsa. Vår livsstil, kost, stress och bristen på fysisk aktivitet gör oss sjuka trots att vi borde vara friskare än någonsin. 2HEAL startades för att vi vill arbeta med en holistisk metod, där vi kombinerar medicinska bedömningar med analys av data från patienten och labbresultat. Åå så sätt kan vi identifiera grundorsaken till en persons symptom. Med Stings stöd kan vi vidareutveckla 2HEAL med en digital patientplattform och skala verksamheten för att kunna hjälpa fler människor till långsiktig hälsa, både i Sverige och internationellt.”

De utvalda företagen har möjlighet att få en 500 000 sek investering från Propel Capital, Sveriges mest aktiva privata såddinvesterare. Men det kanske mest värdefulla är det strukturerade coachingprogram, och närheten till expertcoacher, affärsänglar och internationella nätverk av branschkontakter och investerare, som kommer med programmet.

Sedan starten 2002 har Sting coachat över 340 startups som tillsammans har ett bolagsvärde på ca 20 miljarder kronor. Tillsammans har de en omsättning på över 3,6 miljarder kronor, varav 64 procent kommer från internationell försäljning. De har rest nära 7,5 miljarder kronor i privat kapital och skapat 3300 jobb. Bland Stings alumner finns företag som Yubico, Karma, Sellpy, Airmee och Surfcleaner.

Följande bolag har valts ut till Stings program med start under hösten:

2HEAL

Holistisk vård där hela människan sätts i centrum. 2HEAL vill hitta roten till ohälsa och behandla grundorsaken – inte bara dämpa ett symptom. För långsiktig hälsa arbetar 2HEAL med hela patientens livsstil – kost, rörelse, vila och den mentala hälsan, då allting hänger ihop.

AndningMed

Produkter som hjälper patienter med kroniska lungsjukdomar inhalera rätt dos läkemedel. AndningMeds ’smart watch’ mäter hur väl medicin inhaleras och hjälper patienten till en bättre inhalationsteknik och i förlängningen bättre kontroll över sin hälsa.

Certify.health

En digital plånbok med alla testresultat samlade. Certify.health erbjuder testning på över 100 kliniker och Europas största laboratorier, som enkelt bokas via Certify.health-appen. Alla resultat landar automatiskt i appen, så att användaren har dem smidigt på ett och samma ställe.

Din Psykolog

En helt digital psykologtjänst. Din Psykolog använder en smart algoritm för att matcha användaren med rätt psykolog som passar dess unika situation. Kommunikation och behandling sker sedan via en onlinechatt, tillgänglig från alla plattformar, utan långa väntetider. Din Psykolog sänker tröskeln för att få hjälp och gör det betydligt lättare för vanliga människor att börja träffa en psykolog.

Dropmed

Sveriges första, oberoende, medicinska marknadsplats. Med hjälp av Dropmed kan vårdgivare skräddarsy sin egen plattform för inköp av medicintekniska produkter direkt från registrerade leverantörer.

Olivia

Ett digitalt verktyg för att kartlägga och förstå vad som händer i kroppen under klimakteriet. Olivia använder teknologi och skapar evidensbaserade, terapeutiska rekommendationer som syftar till att uppnå en hälsosammare livsstil och därmed minskade klimakteriebesvär.

Attini

Ett serverless byggramverk för ’infrastruktur som kod’ (IaC). Attini är ett IT-bolag som hjälper organisationer förbättra sättet de administrerar stora IT-miljöer i molnet - flexibelt, säkert och designat för att automatisera infrastruktur.

Flox

Skyddar fält och odlingar från vilda djur med hjälp av autonoma drönare. Flox vill göra det sätt på vilket människor och vilda djur samexisterar mer harmoniskt genom att fokusera på att proaktivt förebygga skador. Med hjälp av artificiell intelligens kombinerat med autonoma drönare möjliggör Flox ett mer hållbart jordbruk.

Gårdskapital

Skräddarsydda lån till lantbruksföretag som vill ställa om till ett mer hållbart lantbruk. Gårdskapital gör de, oftast stora, investeringar möjliga som behövas för att accelererar omställningen till ett jordbruk som jobbar för och inte emot miljön.

Lifelong

Plastfria produkter för hud- och hårvård, såsom handtvål, kroppstvätt och schampo. Lifelong har utvecklat en innovativ ‘pulver till vätska’ formel som kommer i en pappersbaserad, komposterbar påse. Pulvret blir 500 ml flytande produkt när den blandas med vatten. Genom att inte skicka flytande produkter, kan transportutsläppen minskas med 94%, en nyckelfaktor för klimatförändringarna.

MDP Stockholm

En global plattform för distribution, kontroll och berikning av produktinformation för varumärken, distributörer och e-handlare. Med hjälp av MDPs (Master Data Partner) plattform kan kostnader och ledtider för att publicera produkter online reduceras med 50% respektive 95%. Samtidigt blir det möjligt att skala upp sortimentet dramatiskt, snabbt och med högre informationskvalitet.

Picapen

Gör det enkelt för alla att skriva böcker med hjälp av bokmallar och en AI-baserad skrivhjälp. Picapen omvandlar automatiskt texter till olika bokformat och tillåter författaren att enkelt trycka och publicera böcker internationellt.

Reselo

Hållbara biomaterial som ersätter fossilbaserade plaster. Reselos första produkt, Nordic Bio-Rubber, är ett biomaterial producerat av björkbark, en överflödig restprodukt med stora volymer inom den svenska skogsindustrin.

Syncc

Framtidens sätt att uppleva och upptäcka musik. Syncc är en exklusiv musikapp som gör det möjligt att lyssna på musik tillsammans i realtid och upptäcka musik från människor istället för algoritmer. Musiktjänsten är ett innovativt och effektivt marknadsföringsverktyg för artister och tastemakers att engagera och interagera med sin publik.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla