SHEIN
Karriär > motivation
Pixabay och förebildarna.se
Av: redaktionen
Lästid: 3 minuter
2 Sep 2021

Kampanjen Förebildsjakten återkommer för tredje året i rad. Syftet är detsamma som tidigare år: att lyfta fram positiva förebilder för unga att känna igen sig i, inspireras av och ta efter.

Årets finalister i varje kategori är:

Ung till ung:

Nicole Lindblom Reitz, 22 år, Göteborg. Delaktig i Power To The Youth och engagerad i ungas ökade inflytande.

Saad Mohamed, 19 år, Göteborg. En positiv glädjespridare bland unga samt är initiativtagare till gemensam löpträning för unga under pandemin.

Sadaf Timori, 22 år, Göteborg. Inspirerar och motiverar unga nyanlända att studera genom mentorskap, föreläsningar och personligt engagemang.

Aslan Ali, 21 år, Göteborg. En positiv kraft och förebild för unga i deras första arbete, genom sitt ansvar för de unga sommarjobbare som varje sommar anställs av Stena Fastigheter.

Lokal verkan:

Ture Leden, 18 år, Alingsås. En uppskattad ungdomsledare i fotboll, som räddade en ung pojke från att drunkna.

Adel Fadil, 31 år, Göteborg. Läkare som flydde kriget i Irak som barn. Uppmuntrar till utbildning och tillvaratagande av möjligheter.

Benjamin Åberg, 26 år, Ljungskile. Engagerad i frågor kring psykisk ohälsa och integrerar detta i sitt arbete med ungas friidrottande.

Caijsa Hennemann, 20 år, från Göteborg (bor numera i Helsingborg). Initiativtagare till ”Tennis på gatan i Tynnered” som ska göra sporten tillgänglig för barn och skolelever i området.

Laila Karam, 23 år, Göteborg. Studiementor, adjungerat på Föreningen Öppet Hus och inspirationsföreläsare för unga nyanlända.

Samhällsentreprenör:

Anton Skoglund, 20 år, Göteborg. Grundare av Schyssta Kompisar, en förening för unga som har upplevt ensamhet eller mobbning.

Mona Hussein, 24 år, Göteborg. Fotograf som genom sitt arbete vill lyfta fram det positiva med Hammarkullen och människorna som bor där.

Vilde Helm, 18 år, Göteborg. Grundare av Ocean Keepers. Förespråkare av jämlik utbildning och kunskap för alla, för att kunna förstå den värld som omger oss.

Fuad Shidane, 22 år, Göteborg. Entreprenör och programledare för podcasten The Side Hustle. Uppmuntrar alla, oavsett förutsättningar eller bakgrund, att jobba hårt för sina drömmar.

Alexander Rahm, 28 år, Uddevalla. Styrelseordförande i IK Orient och engagerad i ungas friidrottande. Bidrog till att 136 barn och ungdomar fick gratis friidrottsskola på sommaren.

Under september månad kommer finalisterna att delta i intervjuer, fotograferingar samt filminspelningar som ligger till grund för kampanjen. De kommer att synas i kampanjen i form av personliga porträtt samt i kollektivtrafiken senare i höst. Årets Förebild 2021 kommer att utnämnas i varje kategori av en jury.

“I Förebildsjakten vill vi visa upp vanliga människor som på olika sätt har valt att bli delaktiga i sitt lokalsamhälle. Vi vill visa att det går att påverka och förändra, visa vad som är görbart. Därför är alla dessa personer förebilder för oss, de är människor att inspireras av och ta efter”, säger Julia Hult, verksamhetsledare på Förebildarna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla