cady
Karriär > appar

Hur slappnar man av? 3 appar som hjälper dig

Unsplash

Den där pausen på 15 minuter kan ofta kännas alldeles för kort. Då kan det passa utmärkt med en app till telefonen som hjälper dig att snabbt komma in i ett avslappnat tillstånd. Här kommer de bästa fem apparna för avslappning!

Av: Lukas Lind
Lästid: 3 minuter
1 Dec 2018

“Åh, är rasten redan slut?!”

Den där pausen springer ofta förbi snabbare än Usain Bolt i medvind, därför är det viktigt att man lär sig att snabbt varva ner, och släppa greppet om den arbetsuppgift som man för några sekunder sedan var så inne i. Det är lättare sagt än gjort. Men det är ingen omöjlighet. Faktum är att vi med dagens ljudinspelningar har chans att få gedigen avslappningshjälp hemkörda rakt in i våra öron. Här kommer tips på några appar som kan hjälpa dig på traven!

Headspace

I de tio dagar långa gratisversionen får du testa på övningar som endast tar upp några minuter av din vardag för att sedan själv kunna applicera verktygen vid behov. Om du sedan övertygats att köpa appen kan du välja mellan olika paket för att komma över vardagens små som stora stressmoment.

(gratis)

Mindfulness

Grundversionen erbjuder en fem-dagarsperiod med introduktion till mindfulness. Du kan sedan fortsätta med guidade och tysta meditationer från 3 till 30 minuter. Om du inte riktigt är övertygad om att köpa premiumversionen kan du testa den gratis i en månad.

(gratis)

Pausa - mindful moments

Den här appen hjälper dig sätta koncentrationen på andningen och nuet. Du kan välja på att med guidning föreställa hur du sitter vid en sjö, ett berg eller tittar upp mot himlen. Det är rogivande scener som målas upp, alla med lugnande musik i bakgrunden. Du kan även välja att bara lyssna på musiken, från 5 till 60 minuter. Det här är en väldigt lättillgänglig och begriplig app som jag starkt rekommenderar. Att den är gratis skadar ju inte heller!

(endast iPhone, 20 kr)

Bli avslappnad på riktigt!

De här apparna kan hjälpa dig att optimera återhämtandet under din paus och få dig att kunna maximera din kraft under den kommande arbetsperioden. Kanske vet du inte ens själv att du skulle behöva den här typen av övningar. Men faktum är att många människor går runt med spänningar i nacke, tinningar, leder och rygg utan att ens veta om det. Du kanske tillhör en av de som inte på riktigt har låtit dina axlar sjunka ner på en lång tid. Man vet inte hur det känns att vara helt avslappnad på riktigt förrän man faktiskt varit i det stadiet. Risken är att du blir beroende.

andas-paus

Sitter du mycket ner på dagarna så ska du ta varje chans att gå ut och röra på dig

Jag har använt mig av vissa liknande övningar under stressiga eller ångestladdade perioder av mitt liv, och de har hjälpt mig på ett väldigt konkret sätt. I vissa stunder kändes det som att jag inte skulle klara mig utan en lugnande röst i mitt öra. Och låt dig inte skrämmas av ord som att leva i nuet som du hittar i texten ovan. Du kan ha användning för en sådan här app även om din mest lästa bok hemma inte är The Power of Now av Eckhart Tolle. Kanske är du snarare den som behöver det här mest av alla.

Tänk på detta

När du börjar med meditation är det lätt att hamna i fällan av att det inte blir gjort. Att det helt enkelt blir ännu en app du har på din smartphone som tar upp lagringsutrymme.

  • Ha appen på din startsida i mobilen. Så att du påminns.
  • Börja smått. Gå inte vidare i appen med stormsteg för att du tror att det ska hjälpa dig. Du kanske till och med behöver repetera vissa steg för att få in rutinen.
  • Plocka de bästa delarna. Kanske fungerar en övning på en av apparna och en på en annan. Huvudsaken är att du lyckas med din meditation.
BESKRIVANDE-NAMN
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla