cady
Karriär > ledare

Jobba hemifrån - 11 länkar till distansjobb

Jobba hemifrån
Av: Jonnah Friberg
Lästid: 3 minuter
22 Jun 2022

Behöver du lite extra pengar under din studietid, men skulle fördra att arbeta hemifrån framför ett jobb på plats? Allt från heltidsjobb, extrajobb, sommarjobb och frilansjobb finns att hitta på distans genom dessa länkar.

dator med utsikt över berg och hav

Det finns massor av jobb som kan göras hemifrån; chattoperatör, översättare, teknisk support, copywriter, redigerare, grafisk designer eller programmerare – och mycket mer – finns att hitta online.

Det är inte så svårt att hitta jobb att utföra på distans som många tror, så länge du är bra på det du gör, vet hur du visar vad du kan och söker aktivt.

Det är inte bara genom att söka jobb som du kan få jobben online, om andra ser dig och vad du är bra på kan du även bli kontaktad direkt av företagen. Det bästa tipset då är att vara väldigt aktiv i Facebook- eller LinkedIn-grupper där ditt ämne diskuteras. Är du till exempel väldigt bra på grafisk design bör du gå med i grupper som handlar om det.

När du väl hittat rätt grupper ska du se till att vara aktiv, hjälp andra om de har frågor. Diskutera och visa vad du kan. Det finns alltid en chans att rätt person ser dig och ditt engagemang, och kontaktar dig.

Det finns också en hel del Facebook-grupper där företag postar uppdrag eller anställningar som du kan söka. När det kommer till att söka jobb så finns det oftast alltid andra sökanden, så vad behöver du göra för att just du ska få tjänsten?

Det går även att göra om tjänster till distansjobb, kanske har du redan ett jobb som kan utföras hemifrån? Prata med din chef om möjligheterna!

Läs mer: Fördelarna med att låta anställda arbeta hemifrån

Lyckas med din ansökan till distansjobbet

  1. Ha en portfolio redo som visar vad du kan. Antingen genom en hemsida eller i en PDF. Se till att portfolion är snygg och strukturerad, ha gärna med bilder.
  2. Ha ett välformulerat CV. Be någon i din närhet att kolla igenom det en extra gång. Språket är väldigt viktigt i alla dina jobbdokument.
  3. Skriv ett personligt brev till var och ett av företagen du söker arbete hos. Det märks ifall du bara kopierar och skickar samma. Läs på om företaget innan och skriv direkt till dem i brevet. Varför ska de anställa just dig? Vad utmärker dig i denna roll? Finns det något du kan hjälpa dem med redan i ditt personliga brev? Visa hur värdefull du är!
  4. Ge inte upp! Det är många som söker arbeten som finns på distans, konkurrensen är högre – men om du fortsätter att söka jobben så kommer du hela tiden att bli bättre och bättre på det, och det läggs ut nya distansjobb varje dag. Sök, sök och sök!

tjej i soffa med dator

Var hittar du jobb att göra hemifrån?

Genom följande länkar kan du hitta både anställningar och frilansuppdrag:

  • Svenska Nomader – Olika distansjobb för oss i Sverige.
  • Developers Turning – För programmerare.
  • We Work Remotely – Chattoperatör, support, marknadsföring, design och programmering, m.m.
  • Remotive – Liknande kategorier som ovan.
  • Remote OK – Liknande kategorier som ovan, men något färre jobb.
  • FlexJobs – Research, marknadsföring, design, m.m. Kräver medlemskap för att se alla jobb.

Här kan du hitta frilandsuppdrag inom allt möjligt: översättning, transkribering, chattsupport, grafisk design, och mycket annat:

Så sök dig runt, håll dig uppdaterad och gör ditt bästa. Lycka till!

Läs mer: Prestera bättre på ditt jobb - Arbeta på distans

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla