cady
Sponsrad

Praktikanter sökes till ett digitalt hälsoprojekt för ungdomar

Skolyoga
Av: Skolyoga
Lästid: 2 minuter
1 Mar 2022

Skolyoga har genom stöd från Allmänna Arvsfonden startat stillin’. Vi har tillsammans med gymnasieungdomar och lärare tagit fram ett digitalt material för att eleverna med hjälp av lärare och skolpersonal enkelt ska kunna göra hälsofrämjande övningar i skolmiljö, dagligen. Vi sprider materialet till så många skolor och elever som möjligt.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu två praktikanter på deltid, som kommer ha liknande arbetsuppgifter och arbetar i team tillsammans. Du älskar att bygga och vårda relationer, och får lätt kontakt med människor. Du känner dig lika bekväm i att möta personer live som att använda sociala medier till att påverka och skapa förtroende och relationer. Din roll handlar främst om att ha delansvar på olika event i skolor och skolmiljö både genom att planera, förbereda och sälja in stillin’ aktivt innan och på plats. Du är aktiv på sociala medieforum som vårt Instagramkonto, Facebook och LinkedIn.

Du är lika intresserad av yoga, meditation, mindfulness, kroppsterapeutiska tekniker och pedagogik som av teknik och att uttrycka dig i bild och skrift. Kanske kommer du i framtiden vilja arbeta i skolan/med barn och ungdomar.

Som praktikant är du en del av projektet tillsammans med projektledare, metodutvecklare/kommunikatör och marknadsansvarig. Vi jobbar tillsammans och du behöver vara flexibel och kunna ta dig an många olika typer av uppgifter alltifrån administration till utveckling då detta är ett litet projekt med hög utvecklingstakt.

Som person är du kommunikativ, van vid sociala medier och teknik samt självständig med god initiativförmåga. Du tar egna initiativ och ser lösningar. Du älskar att arbeta självständigt och kreativt. Med fördel känner du dig bekväm att:

  • Nå ut och skapa relationer till lärare, föräldrar, rektorer och ungdomar
  • Skapa relationer och PR via sociala media och kommunicera på ett tydligt sätt
  • Följa med som en storyteller och fota och filma och hjälpa till att skapa content till sociala media.
  • Delta som assistent när vi leder övningar i medveten rörelse, andning och avspänning.
  • Korrläsa och redigera material
  • Skriva blogginlägg
  • Göra kartläggningar och titta på finansieringsalternativ

Praktikplatserna är oavlönade. Det vi ger till dig är erfarenhet av att jobba i ett spännande projekt där det finns en gedigen och djup erfarenhet av yoga, meditation och personlig utveckling. Vi lever som vi lär. Vi tar hand om varandra och oss själva. Vi skapar ur hållbarhet och acceptans. Vi finns i Stockholm men jobbar mycket online samt på plats i olika skolor.

Maila CV och inspirerande ord (gärna i videoformat) till stillin@skolyoga.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin