Sponsrad
Foto: André de Loisted Bildbyrån 040 AB
Av: Axis Communications
Lästid: 4 minuter
7 Mar 2019

Camilla Johansson och Louise Modig arbetar på HR med Learning & Development på Axis Communications huvudkontor i Lund. I deras roller ingår det bland annat att säkerställa att Axis medarbetare har alla möjligheter att växa och utvecklas både personligt och professionellt. De uppmuntrar sina medarbetare att förbättra sin kunskap och karriär genom att tillhandahålla meningsfull utbildning och utvecklingsmöjligheter.

Camilla och Louise vet hur det känns att stå på tröskeln till examensdagen och vara smått förvirrad över hur framtiden ska ta form. Kanske sitter de på en del av svaren på hur du hittar en arbetsplats där du kan känna passion över din roll varje dag, där arbetslivet och privatlivet lever sida vid sida i balans, och där du aldrig, aldrig slutar utvecklas.

DET FÅR TA TID

— Det finns en otrolig energi, hunger och förväntan hos våra nyanställda. För många är det också allra första jobbet efter examen, vissa gör sitt ex-jobb hos oss och får anställning direkt efteråt. Men den där hungern som rentav kan förvandlas till prestationsångest är inget Axis ger näring åt. Tvärtom möts nyanställda av en lång ”on-boarding” berättar Camilla och förklarar ytterligare.

camilla johansson axis communications

Camilla Johansson, Learning and Development. Foto: André de Loisted

— Första tiden handlar bara om att lära känna Axis, vår kultur och förstå hur vi jobbar. Så fort du känner dig trygg så kommer du också att börja leverera, det har vi fullt förtroende för. Du kanske kommer från hektiska studier eller har jobbat en tid på ett annat bolag och då kan det bli en liten kulturkrock, men den långa on-boardingen har alltid visat sig givande i det långa loppet.

— Det är tufft att komma till en ny arbetsplats och det finns en risk att du känner dig slut som artist redan efter de första veckorna. Men på Axis får du en väldigt mjuk start, vilket jag tycker är fantastiskt att kunna ge sin medarbetare, fyller Louise in.

louise modig axis communications

Louise Modig, Learning and Development. Foto: André de Loisted

MINDSET = MÖJLIGHETER

Axis har sedan tidigare blivit utsedda till en av världens bästa arbetsplatser, men för organisationen handlar det om att från den dagen rekryteringsprocessen tar fart - jobba aktivt med och genom våra värderingar.

— Är det något som inte harmoniserar med våra värderingar så säger vi nej, och det är inte bara till affärer utan även till kandidater, berättar Louise.

— Vi träffar många unga och nyanställda på introduktionsprogrammet , som startar cirka sex månader efter att de börjat hos oss. Där märker jag både av nyfikenheten men också hur den anställde börjar ställa krav på hur vi jobbar som företag, hur vi lever upp till miljömål och jämställdhet. Sådana frågor har blivit allt mer vanliga och vi arbetar hela tiden med att ligga i framkant för att kunna möta detta hos nya generationer medarbetare. De vill ju jobba för en arbetsgivare som matchar deras egna värderingar, berättar Camilla.

axis-communications-jobb

Foto: André de Loisted

Vi tittar på individens styrka och mindset. Ett mindset att allt är möjligt innebär att möjligheter finns. Samtidigt tror vi väldigt mycket på att vi gör det tillsammans, vi blandar t.ex. gärna seniorer och juniorer i våra team och alla har lika stort utrymme att säga vad man tycker. Axis är en väldigt platt organisation.

Axis Communications grundades i universitetsstaden Lund av studenterna Martin Gren, Mikael Karlsson och Keith Bloodworth, men att organisationen präglas av prestige ligger inte på bordet enligt Camilla. Däremot är universitetet och närheten till innovation avgörande för Axis utveckling.

DRUNKNA INTE I UTBUDET

Både Louise och Camilla poängterar att livet är ett livslångt lärande och att du måste vara beredd på att lära dig nya saker på vägen, inte bara för att nya roller skapas men också för att du ska fortsätta utvecklas och fortsätta arbeta med din passion.

— Det jag tror att många tänker är att de har utbildat sig till något sen är de färdiga. Men lärandet har precis börjat.

Båda två har nämligen gjort egna resor från olika utbildningsbakgrunder.

louise modig camilla johansson axis communications

Foto: André de Loisted

— Jag läste ekonomi och kände att jag hade landat lite fel, det slutade med att jag arbetade på bank men inte med ekonomi, utan med utbildning och HR. All den utbildningen fick jag på jobbet, berättar Louise.

Camilla berättar att även hennes utbildning har varit i samband med sitt yrke, men hon känner igen förvirringen många känner efter studierna.

— Min approach var att jag helt enkelt fick testa mig fram, det ena ledde till det andra och idag går jag med ett leende till jobbet eftersom att jag har människor som inspirerar mig på Axis. Mitt råd är att tro på dig själv, satsa på det du brinner för och drunkna inte i alla utbud som finns.

— Det är du som ritar kartan, vi ger dig alla förutsättningar, avslutar Louise.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla