cady
Karriär > startups och entreprenörer

Richard Bransons 6 bästa tips för hur man använder och lyckas med sociala medier

Av: Agnes Selberg
Lästid: 3 minuter
1 Okt 2013
Hur Virgin-grundaren använder sociala medier. Foto: Business Insider.

Tricket för att lyckas slå sig fram i sociala medier är att få andra att dela ditt budskap vidare och på så sätt få värdefull gratis reklam. Det finns en del knep för att lyckas i sociala medier, här får du ta del av Richard Bransons sex bästa.

1. Berätta historier

Många organisationer som vill få folk att få upp ögonen för deras sak gör misstaget att ge för mycket så kallad tråkig information I form av siffror och forskningsresultat. Självklart är det viktigt att presentera forskning och siffror för att ge det man säger validitet och reliabilitet. Det blir dock tråkigt i längden och ingen orkar läsa. Att inleda med en historia och sedan redovisa siffror och forskningsresultat för att understryka sin tes är en bra taktik för att göra informationen roligare och få folk att faktiskt bli intresserade och vilja läsa. Förhoppningsvis så delar läsarna historien vidare! Begränsa dig inte till text när du berättar historier, bild och video kan med fördel användas för att maxa genomslaget.

2. Var kreativ

Häng inte upp dig på att vara för allvarlig. Låt kreativiteten få ta plats även om sakfrågan står i fokus. Försöka att presentera dina budskap på nya och spännande sätt. Hitta nya forum och gör något roligt av det som du vill säga. Chanserna för att dina poster ska delas vidare ökar stort om innehållet är spännande och roligt. Idag är det lätt och billigt att skapa filmer, animationer och så vidare. Tiderna då man skrev sina budskap på vitt papper i typsnittet Arial är för länge sen förbi.

3. Välj rätt forum

Fundera över vilket som forum som passar för ditt budskap. Det finns forum som är specialdesignade för vissa ämnen, tex så är linkedin perfekt om du vill berätta en historia om entreprenörskap. Twitter är ett snabbt sätt att föra fram korta budskap och nå en stor publik, på facebook kan du skriva längre poster och vara mer personlig. När du väljer ditt forum bör du tänka på vad du vill säga och till vilken publik. Du kan specialdesigna ditt innehåll för olika publiker och få maximalt genomslag!

4. Var ärlig

Försök inte vara något du inte är. När du ljuger i sociala medier så avslöjas det ofta. Sanningen kommer alltid fram till slut och det kan resultera i att din organisation svartlistas och tappar sin trovärdighet. Sanningen är dessutom ofta intressantare, ansträng dig för att hitta sanna historier att berätta på intressanta sätt.

5. Arbeta tillsammans

Samarbeta med andra personer och organisationer som slåss för samma sak. Att dela hashtags och dela varandras poster och så vidare är bra sätt att få fler följare. Ensam är inte stark!

6. Ha roligt!

Arbete ska vara kul, om du har kul på jobbet så gör du ett bättre jobb helt enkelt. När du har roligt med det du gör så syns det utåt och smittar av sig på din publik som blir positivt inställd till din sak. Hitta sätt att göra tråkigt arbete roligt. När du är positiv och har roligt så har även din publik roligt!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla