cady
Sponsrad

Startups från hela världen kommer till Nordea

Ett hundra entreprenörer från hela världen, ett besök av Norges premiärminister, innovation och spännande idéer summerar tränings- och urvalsveckan i Nordea Startup Accelerator i Oslo förra veckan. I korthet innebar detta en annorlunda vecka på Nordeas huvudkontor i Oslo.

Av: Redaktionen
Lästid: 3 minuter
3 Feb 2017

Själva acceleratorn är ett 12-veckorsprogram för träning och att erbjuda plats för de olika startups att utvecklas och förbättra sina produkter och tjänster. Du kan läsa mer om det här

Av de över 200 sökande blev 35 startups inbjudna till urvalsveckan i Oslo för att tävla om en plats i Nordea Startup Accelerator. De deltagande kom från länder som USA, Ryssland, Singapore och Indien, utöver de nordiska länderna.

–Vi hoppas se några idéer som vi kanske inte klarar av att utveckla själva. Vi investerar mycket tillgångar i att utveckla bra digitala lösningar för våra kunder. Men vi behöver även ta del av den kompetens och kreativitet som finns utanför vår organisation, sade Snorre Storset Nordeas chef i Norge vid öppningen av accelerator veckan.

Utöver Snorre Storset närvarade även Ewan MacLeod, en av Nordeas två nya chefer inom digitala lösningar, invigningen. Hans meddelande till de fler hundratals av anställda som var närvarande var tydligt. -Vi måste införa ett startup tankesätt - ett vi kan tankesätt, sade han och uppmanade oss starkt till att bli inspirerade av de olika startups. -Inte bara chefer utan alla som arbetar för Nordea, underströk han.

–Min definition av bankväsendet ändras hela tiden, delvis då dessa startups ändrar det för oss. Detta är både en stor utmaning samt möjlighet för oss på Nordea, fortsatte han. -Jag uppmanar er alla att träffa och tala med dem deltagande antingen här i Oslo eller under de tre månaderna de utvalda kommer vara baserade i Stockholm eller Helsingfors, sade en entusiastisk Ewan MacLeod från scenen.

Nordeas högkvarter

Den norska regeringen är också intresserade av entreprenörsmässig aktivitet och vid avslutningen av veckan under fredagen besökte Norges statsminister, Erna Solberg, Nordeas huvudkvarter för att tala med de deltagande och Nordeas anställda. -Det är ett nöje att se att Nordea är ett av de företag som förstått vikten av entreprenörer, sade statsministern i sitt tal.

–Det är självfallet en stor ära att vår statsminister tar sig tid och prioriterar att träffa oss för att se hur Nordea arbetar med innovation och startups genom Nordea Accelerator, sade Snorre Storset.

Många ville ta en selfie tillsammans med Norges statsminister, Erna Solberg, när hon besökte Nordea. Här på bilden ses hon tillsammans med de i den norska startup som ligger bakom sparande-appen YeyNey.

Fakta om urvalet

  • Det här är andra gången som Nordea driver Nordea Startup Accelerator
  • Utav de 35 startups som deltog vid urvalsveckan i Oslo har 19 valts ut och blivit erbjudna att bli en del av programmet
  • Kontrakt har hittills skrivits med 12 utav de 19, och dialoger sker fortfarande med fler
  • De utvalda startups kommer ha möjligheten att arbeta i ett tätt samarbete med externa entreprenörer, internationella specialister, experter inom Nordea och beslutsfattare av hög rang.
  • Veckan i Oslo var fylld med presentationer, grupparbeten, handledning, coaching, intervjuer samt personliga samtal. Både Nordea och Nordeas partner Nestholma observerade de deltagande under veckan.
  • Hur de deltagande tog emot och agerade utefter feedback, arbetade tillsammans och lyckades förfina sina idéer samt förbättra sina kommunikationsfärdigheter under veckan var alla viktiga faktorer i urvalsprocessen.
  • Utöver det hade 24 chefer från olika avdelningar inom Nordea möten med de olika startups. De gav feedback både till den grupp som utvärderade de deltagande samt till själva startupen.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla