cady
Karriär > motivation

Studenter föredrar att spela på sina mobiltelefoner

.

Mobilspel är ett av de bästa sätten att fördriva några timmar på, särskilt när vädret inte tillåter att man lämnar hemmet. Att spela spel möjliggör också för studenter att fly den stressiga skolvardagen, ensamma eller tillsammans med sina vänner. Studier tyder även på att studenter föredrar att spela på sina mobiltelefoner gentemot andra enheter, som datorer eller tv-konsoler.

Idag bär praktiskt taget varenda svensk student runt på en mobiltelefon under dagen. De används för att kommunicera med klasskamrater och nära och kära, för att kolla schemat, kunna ta sig till och från skolan och så vidare. Men de kan även användas för att spela allt ifrån kostnadsfria arkadspel till spel på utländska casinon med bankid.

Smartphones erbjuder flexibilitet och spel till billiga priser

Det finns många anledningar till att studenter väljer att spela på sina mobiltelefoner. Den främsta anledningen är troligen det faktum att det passar väl in i studenters hektiska liv. När tiden är knapp är det perfekt att kunna spela på sin mobil under pauserna mellan lektionerna eller på bussen hem. Mobilspel passar även perfekt in i studenters stressiga liv och de är alla omedelbart tillgängliga på de flesta moderna enheter, med bara några få knapptryckningar.

Vidare är även det faktum att de flesta spel är kostnadsfria en stor anledning till att mobilspel föredras av så många studenter. Jämför man detta med att spel till PlayStation 4 som kostar över 500 kronor, så är det inte så konstigt att studenter med låg inkomst hellre spelar billiga eller till och med gratisspel på sina mobiler.

Mobilen är ändå en integrerad del av vardagen

Ett annat tecken på att studenters kärlek till mobilspel växer är det faktum att mobil underhållning i allmänhet ökar. Netflix, Spotify et al. är alla tillgängliga som appar för smartphones och används flitigt när vi är på språng. Även andra underhållningssektorer arbetar hårt för att erbjuda sina användare en smidig, mobil lösning.

Den föränderliga idén med smartphones gör att vi kan lita på att den gör nästan vad som helst och den har blivit ett integrerat och användbart verktyg i våra dagliga liv. Vilket är vettigt för studenter att sedan användas som en plattform för spel.

Ökat mobilspelande betyder inte nödvändigtvis sämre prestation i skolan

I och med att studenter har sina mobiltelefoner med sig dygnet runt är det inte så konstigt att allt fler föredrar att spela spel på sina portabla enheter. Spelen är mer lättillgängliga än dator- och konsolspel, de är billigare att tillgå och de erbjuder en flykt från det annars hektiska studentlivet.

Det betyder inte nödvändigtvis att studenter inte lägger ner lika mycket tid på skolarbete, men snarare att de vänder sig till spelen när de behöver en stunds avkoppling från allt som hör studentlivet till. Ibland behöver man faktiskt bara stänga av omvärlden.

Känner man däremot att man är mycket stressad, väldigt orolig och generellt har det dåligt under studiegången är det dock viktigt att man söker hjälp snarare än att vända sig till spel.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla