Karriär > appar

Tips på 15 appar som gör dig mer strukturerad och effektiv

.
Av: Lukas Lind
Lästid: 4 minuter
3 Feb 2017

Det kan ibland vara svårt att planera och strukturera. Men det finns mycket hjälpmedel att nyttja, bara man ser sig omkring lite. Vissa appar ger dig en användbar och vidareutvecklad kalender medan andra förser dig med verktygen som du behöver för att sortera dina kanske ofta spretiga tankar och idéer. En del av dessa appar är gratis, medan andra kostar lite. Om du tänker köpa en app, tänk över köpet ordentligt, så att du verkligen lägger pengarna på någonting du behöver. Men dessa appar tycker jag är värda pengarna om de används frekvent. Jag hoppas att du hittar någon ny favorit i den snåriga app-världen.

Uppgifter, listor och anteckningar

Remember the milk (gratis)

–Ladda ner och få tillgång till all kom ihåg-funktionalitet som appen erbjuder. Trevlig bonus är att du nu kan swipea bort uträttade uppgifter. Du kan även sortera dem i prioritetsordning, datum eller namn.

Evernote (gratis)

–Den här appen är perfekt för att ta snabba anteckningar. Den kan vara röst, text eller bild. Appen kan synka med Evernotes skrivbord och webversion, och även Pelotonics. Pelotonics-användare kommer att älska funktionen att kunna spara röstfiler som anteckningar, meddelanden eller uppgifter.

ReQall (gratis)

–Skapa att-göra-listor, skriv in möten, och hantera dina shopping-listor med röst- eller textanteckningar. Appen kommer att påminna dig om din anteckning via textmeddelande, IM, mail, kalenderalarm eller röstmeddelande. Du kommer att behöva ringa till reQalls service för att skapa din användare, men när du väl har gjort det, så kan du skapa smarta röstanteckningar och ReQall kommer att lägga märke till tid, datum och andra viktiga detaljer automatiskt.

EasyTask Manager (gratis)

–Den här appen följer GTD-metoden och ger alltså användaren makt att enkelt lägga till och sortera uppgifter med innehåll och kontext.

YouNote (gratis)

–Rätt så unik. Den hjälper dig att ta anteckningar på ett varierande sätt. Självklart så är alla standards innefattade – ljud-, text- och bildanteckningar. Men YouNote har även lagt till funktioner, ett par av dem är att du har möjlighet att måla dina egna anteckningar, och att bokmärka internetsidor med anteckningar.

OmniFocus 2 (149 kr)

–Appen bidrar med en sofistikerad uppgiftshanterare till din mobil. Den stödjer text-, bild- och röstuppgifter, och skapar en lista av de uppgifter som du ska utföra närmst. Den håller koll på din uppgift genom viktiga och grundläggande detaljer som till exempel projekt, plats, person och datum.

Things (75 kr)

–Styr på ett utförligt sätt dina att-göra-listor, viktiga datum och projekt. Den här appen är perfekt för människor som älskar att få saker gjorda, eftersom den låter användaren sortera sina uppgifter i “inbox”-, “today”-, “next”-, “scheduled”- eller “någondag”-mappar. En nackdel är att den inte går att synkronisera med iCal eller Outlook, och att bara Mac-användare kan synka appen med en skrivbordsversion av Things.

Tidtagare

Timewerks (gratis)

–Med en ordentlig verktygslåda, innehållandes dataexport, parallellt verkande tidtagarur, momskalkylator och HTML-formaterade fakturor, är Timeswerks en utomordentlig och väldigt användbar app för självgående entreprenörer.

Timelogger (gratis)

–Perfekt för dig som behöver ha lite utförligare koll på din tid. TimeLogger fungerar även under tiden du använder andra program. Du kan starta flera tidtagare samtidigt, justera tider, associera uppdrag med klienter och kategorier, och skapa skräddarsydda texter eller rapporter av din loggade tid.

Sökmotorer

–Bland massor av andra saker som den här appen låter dig göra, så kan du söka på Google med hjälp av din röst. Öppna bara appen, tryck på “Search”-knappen i botten, sätt telefonen mot munnen och tala väldigt tydligt. Se till att verkligen uttala allting som det ska uttalas, för sådana här funktioner kan ibland vara aningen svåra att ha att göra med! Men på det hela en fin app!

YPMobile (gratis)

–För gula sidor-entusiasten så drar den här appen ett stort sök-lass. Med en hel palett av funktioner, såsom närliggande företag och en bra evenemangs-sökmotor. Det finns även en funktion som tillåter dig att skräddarsy planer, lägga till favoriter och dela saker med dina vänner.

Användare och lösenord

eWallet (75 kr)

–Illium Software erbjuder genom den här appen lösenordshantering med 256 bitars AES–kryptering. Det går också bra att synka informationen till en PC. Lagra lösenord, PIN-nummer, användarnamn, banknummer, reseklubbar och all möjlig viktig information som du vill skydda i den här appen. Mycket användbar!

Lockbox (Gratis)

–Ett gratisalternativ till eWallet. Lockbox låter användaren lagra och skydda privata anteckningar, lösenord, kreditkortsnummer och PIN-koder. Användardatan är krypterad och skyddad av en hemlig kod som du själv bestämmer.

Det finns såklart mycket fler appar som kan vara värda att spana in, med de kanske jag skriver om någon annan gång. Många av dessa kan fungera som lysande hjälpmedel i din vardag. Låt telefonen få vara ditt hjälpmedel på livets alla områden, och inte bara någonting som du lägger onödig tid på. Används den rätt så kan den faktiskt hjälpa dig att vinna en hel massa tid, istället för att bara ta ifrån dig, som kanske är fallet om du inte tänker steget längre.

LÄSTIPS

7 appar som underlättar i vardagen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla