Karriär > motivation

Vad är en meningsfull karriär?

Vad är karriär för dig?

Vad betyder en meningsfull karriär? Är det att tjäna massa penar? Jobba dag som natt eller få jobb med människor? Allt handlar om dig och dina prioriteringar. Vad som får dig att må bra och vad ditt mål är med din karriär.

Av: redaktionen
Lästid: 3 minuter
6 Mar 2018

Att kliva upp på morgonen för att hinna med allt som krävs innan jobb/skola och sedan ta sig till alla måsten är olika tungt för alla. Jag skulle våga påstå att allt handlar om inställning och lust. Lusten att vilja kämpa för en meningsfull karriär.

Med begreppet meningsfull karriär menar jag att hitta en karriär som får dig känna att du ägna dig åt något som är meningsfullt för dig och den du är som person.

En karriär där du känner att du får energi, där du kan utvecklas och känner ett tydligt syfte med det du gör. Oavsett om du går i skolan eller arbetar gäller det att hitta de små guldkornen att fokusera på, det som får dig att mår bra. Tänk inte pengar… Utan fokusera på att gör bra ifrån dig. Detta kommer att resultera i både pengar och framgång. En meningsfull karriär kan vara allt från arbete inom vården till att sitta på ett kontor. Du måste bara hitta ett jobb som i dina ögon fyller en mening.

Utöver att hitta ett meningsfullt arbete eller en meningsfull skolgång är det viktigt att kunna vara sig själv. När du hittat en plats du känner dig trygg på och där du kan jobbar med något som känns genuint roligt och viktigt, behöver du inte spela några spel eller lossas vara någon annan. Du behöver inte skilja på vem du är som person privat eller ljuga för att passar in. Personerna i din omgivning kommer att uppskatta dig och du kommer må så mycket bättre, samt göra bättre från dig.

Your work is as meaningful as you make it 
– Marie Forleo

Genom att få uppskattning kommer du känna att du fyller ett syfte. Vilket är en annan viktigt del när det kommer till jobb och studier. Vi mår ofta mycket bättre när vi känner oss behövda, när det visar sig att det vi gör leder till bra resultat.

Alla dessa punkter går egentligen hand i hand och det gör även denna. Känner du dig trött, omotiverad, energilös eller vill inte alls gå upp på morgonen? Då kan det kanske vara dags att börja tänka om… Det finns ingen garanti för att när du hittat ditt drömjobb är allt bra, du behöver aldrig mer oroa dig eller fundera.. Vi människor blir aldrig nöjda, vare sig det gäller utseende, prestationer i skola eller på jobb.

Vi förändras hela tiden och detsamma gör vår vilja, våra mål och vår karriär. Vad som är viktigt för dig just nu kan förändras redan imorgon eller om fem år. Detsamma är det med din karriär och dina drömmar. Se det som en möjlighet att utvecklas men var samtidigt inte för snabb i dina val. Nöj dig aldrig och ha alltid ett mål och en strävan efter mer… Det är väldigt få som jobbar på ett och samma ställe från skolan till pension. Vilket gör att det finns stor möjligheter att utvecklas inom jobb och karriärer. Ett meningsfullt liv och en meningsfull karriär ger dig energi även när dagen är över. Självklart finns det bra och dåliga dagar men i det stora hela ska du känna att energin och lusten till livet finns. Både på jobbet/skolan och under din lediga tid.

Nu kanske du är intresserad av att hitta utbildningar och kurser inom din karriär?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla