cady
Sponsrad

Våga ta steget - starta eget under studietiden

Starta eget med Bokoredo.se

Vi har snart kommit till mitten av höstterminen och många är i full gång med studier. Kanske har du drömmar om att starta eget? Studietiden kan i många fall vara väldigt passande att pröva sina vingar som egenföretagare.

Som student är man oftast mer flexibel och har möjlighet att själv bestämma över sin tid. Även om det inte är något som man gör i en handvändning, så behöver det inte vara så krångligt att starta eget. Man har ofta en vision och vet hur man vill sköta sitt företag oavsett om det är en butik, en tjänst eller vad det nu är du har tankarna inställda på. Det många inte tänker på är redovisning och bokföring. Om det inte är din starka sida så du ändå vara lugn, det finns hjälp att få oavsett om du bor i Göteborg, Malmö, Gävle eller någonstans emellan. Bokoredo.se finns där du är då det mesta sköts digitalt. Effektivt och enkelt.

Som i så många fall handlar mycket om att våga, har du en affärsidé som du tror på, kör! Här har vi samlat några tips för dig som är sugen på att starta eget.

Starta eget under studietiden

1. Våga!

De bästa förutsättningarna är under studietiden, tillgången till frihet och tid kommer vara en stor fördel.

2. Planering är a och o

Ta fram en plan för hur du ska fördela tiden mellan studier och jobb. Planering underlättar både för studierna och för ditt företag.

3. Nätverka

Som student har man ofta ett stort kontaktnät genom skola, föreningar, lärare och andra studenter. Det finns många bra nätverk och föreningar för unga företagare och entreprenörer.

4. Få arbetserfarenhet redan när du studerar

Utöver arbetslivserfarenhet får du också möjlighet att testa dina teoretiska kunskaper i praktiken. När du tar examen har du en värdefull erfarenhet på CV:t!

5. Alla kan inte allt

Bara för att man är en driven person som startar företag betyder inte det att man automatiskt har koll på redovisning, moms och deklaration. Ta hjälp av de som kan den biten.

6. Utnyttja din roll som student

Var inte rädd för att tala högt om att du är student, tvärtom! Som student blir du lyssnad på, du har ju ny och fräsch kunskap. Att du har startat företag visar att du har driv.

7. Gör en välplanerad budget och håll koll på CSN

Det kan bli så att du får leva snålt, men om du planerar för det behöver det inte vara så illa. Om företaget däremot börjar tjäna pengar är det viktigt att du håller koll på hur mycket pengar du får tjäna utöver dina studielån.

8. Våga göra fel

Alla gör misstag och av det lär man sig. Dessutom har du mer utrymme för fel när du är student – du har ju alltid ditt studiebidrag att landa tillbaka på.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla