Nöje > jul

10 julfilmer för att skapa julkänsla

Julfilmer
Av: Jonnah Stark
Lästid: 3 minuter
21 Dec 2022

Här kommer 10 filmer du bör se om du vill få lite extra julstämning

1. Ensam hemma

Filmomslag ensam hemma

Den första filmen Ensam hemma är en klassiker som aldrig blir gammal, och den är ett måste för alla julälskare. Följ Kevin McCallister när han överlistar brottslingar och lyckas rädda dagen utan sin familjs hjälp!

Går att streama på Disney+

2. Livet är underbart

Livet är underbart

Denna sentimentala julfilm följer George Baileys kamp och hans försök att hitta glädjen i livet. Det är en hjärtevärmande film som visar oss hur lyckliga vi är för dem vi älskar.

Går att streama på Disney+ och Prime Video.

3. Polarexpressen

Polarexpressen

Polar Express är en fantastisk animerad film som passar alla och följer en grupp barn som åker en otrolig tågresa till Nordpolen. Med fantastiska bilder och ett fantastiskt soundtrack är detta en film som får dig att känna julens anda.

Går att streama på HBO Max.

4. Elf

Filmomslag för Elf

Will Ferrell spelar huvudrollen som Buddy, en nisse från Nordpolen som besöker New York på jakt efter sin riktiga familj. Den här roliga filmen följer Buddys äventyr i storstaden och hans försök att sprida julglädje!

Går att streama på HBO Max.

5. Det händer i New York

Det händer i New York

En familjeklassiker (Miracle on 34th Street) följer en jultomte från ett varuhus som faktiskt kan vara den riktiga jultomten! Det är en charmig film med massor av festlig stämning som kommer att värma ditt hjärta.

Går att streama på Disney+.

6. Mupparnas Julsaga

Mupparnas Julsaga

I den här anpassningen av Charles Dickens klassiska berättelse berättar Kermit och hans vänner den tidlösa berättelsen om Ebenezer Scrooge och hans förvandling av tre julspöken.

Går att streama på Disney+.

7. Nu är det det jul igen

Nu är det det jul igen

Tim Allen spelar Scott Calvin, en vanlig man som hamnar i en märklig situation när han blir jultomte efter att den ursprungliga jultomten ramlat ner från hans tak!

Går att streama på Disney+.

8. Grinchen

Grinchen

Jim Carrey spelar huvudrollen som Grinchen, en bitter och grinig varelse som försöker förstöra julen för invånarna i Whoville. Det är en energisk film full av festlig glädje och spänning!

Går att streama på Netflix och Viaplay.

9. Love Actually

Love Actually

Den här romantiska komedin innehåller flera sammanflätade historier som alla har något att göra med kärlek under julen. Det är en upplyftande film om att finna hopp och lycka i tider som dessa.

Går att streama på Viaplay.

10. The Nightmare Before Christmas

The Nightmare Before Christmas

Denna unika och kusliga klassiker följer Jack Skellington, pumpa kungen i Halloween Town, när han upptäcker julens glädjeämnen och ger sig ut på ett uppdrag att hämta hem den! En fantastisk film för dem som gillar något utöver det vanliga.

Går att streama på Disney+.

-—–

De här 10 filmerna är fulla av julglädje och kommer att få dig på julstämning oavsett ålder! Så ta några popcorn och samla familjen för att få lite festligt skoj!

God Jul från oss på Piraja! 🎄🎅❤️

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin