Nöje > livsstil

4 fördelar med att träna regelbundet

Hitta din egna träningsform, strunta i vad andra tycker eller tänker.
Av: Redaktionen
Lästid: 2 minuter
1 Jun 2019

Att träna är inte alltid kul. Detsamma gäller jobb, studera eller att gå i skolan. Men du måste göra det ändå. Självklart finns det olika träningsformer och du ska alltid utgå från den som passar dig bäst. Träning gör att du mår bra både psykiskt och fysiskt. Det förebygger också olika sjukdomar och kan hjälpa till vid psykisk ohälsa. Men exakt vad är fördelarna med att träna?

Träning ger dig bättre självkänsla

När du tränar bygger du upp kroppen. Vilket bidrar till att du känner dig starkare. Ett tips är att sätta upp mål du vet att du kan klara av. Utgå från dig själv och dina förutsättningar. Jag lovar dig att när du väl uppnår dessa mål kommer du känna dig lite extra grym! Vilket du är!

Träning ger dig mer energi

Att dricka kaffe, energidryck, eller käka något som piggar upp är alltid ett alternativ. Men det är inte alltid det bästa alternativet. Träning visar sig påverka din energinivå positivt. I början av en träningsperiod kan det känns tungt och du kan känna dig tröttare än vanligt. Men håll ut, efter ett tag kommer det bli lättare.

Svårt att sova på nätterna?

Att träna kan ge dig bättre sömn. Fysisk aktivitet gör både kroppen och psyket tröttare. En fysisk aktivitet kan få dig tänka på annat och ge dig en paus från det som vanligtvis får dig att ligga vaken under nätterna. En undersökning från bland annat Penn State University mätte 400 15-åringars rörelse- och sömnmönster och kom fram till att de som rörde sig mer även sov mer och bättre!

Träning kan hjälpa till vid olika psykisk sjukdomar

Stress, depression och ångest. Vilket stämmer, men hur enkelt är det att träna när man inte ens kan ta sig upp ur sängen. Inte enkelt alls. Men försöka, att gå ett varv runt huset kan räcka, en vecka senare kanske du orkar två varv. Ta det från dina förutsättningar. Om några månader kanske du orkar ta dig till gymmet eller till en fysisk aktivitet.

Fysiska aktiviteter kan sammanfattningsvis resultera i bättre resultat på jobbet eller i skolan. Hitta din träningsform, om det så är att jogga, styrketräning på gymmet, långa promenader, gympapass eller att göra övningar framför Youtube-videos.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla