Nöje > livsstil

5 (billiga!) tips - så får du till våren 2019 inredningstrender

.
Av: Redaktionen
Lästid: 3 minuter
5 Mar 2019

Att flytta är dyrt - att inreda är DYRARE. Förutom att skaffa en billig och bra hemförsäkring som student ska du även vilja spendera mycket tid och framförallt trivas i ditt nya hem. Är det första gången du flyttar hemifrån och inte äger egna möbler eller inredning du kan ta med blir kvittot från IKEA antagligen längre än du hade önskat. Det finns några enkla knep för att se till att ditt hem är uppdaterat, eller rättare sagt, inte odaterat. Vi alla har så klart våra egna individuella inredningsstilar, men en kan inte förneka hur kul det är med inredningstrender.

Våren 2019 bjuder på naturnära designs, marmor är kvar på listan (peuw), tyg har aldrig varit hetare och våga färg är ett av säsongens starkaste slagord.

1. Gult

matta färg trend 2019

Foto: Jotex

Färgen hämnas på meningen “gult är fult” och du kan pryda med gula väggar, gula soffor, gula kuddar osv osv. Kanske inte allt i samma rum. Gult kan både lyfta ett rum i neutrala färger, samtidigt som det är en cool kontrast till andra färgtrender som lila, rosa, blå.

2. Matta som statement

matta glansig trend

Matta i Viskos från Jotex, 3995:- Foto: Jotex

Tyg på väggen är en hyfsat ny trend sedan 2018 som fortfarande håller i sig. Men mattan ger ditt hem just den där hemma-mys-faktorn som behövs. Glansiga mattor är vårens trend och de ska inte hållas i bakgrunden enligt inredningsexperterna. De får gärna vara mönstrade eller i en starkare färg än det vita och gråa vi vanligtvis väljer. Tips! Undvik “tofs-mattor” då de är hejjare på att plocka upp hår.

3. Tavlor

abstract-målning

Foto: The Painted Hive

Bor du i en studentlägenhet finns det ofta regler för huruvida du får göra hål i väggarna. Men du kan fortfarande pryda med tavlor genom att ställa de på golvet eller ovanpå möbler. Det finns flera hemsidor där du kan beställa billiga posters ifrån. Samtidigt kan det vara kul med något personligt, dra ihop ett gäng och måla era egna tavlor med enkla medel från Panduro. Använd dig av starka färger och få en riktig färgklick i ditt trendiga hem. Även fast du inte känner att du har målandet i fingertopparna är det enkelt att skapa abstrakt konst - kika på Youtube för inspiration på hur du skapar abstrakt konst! eller gör som i bilden ovan, superenkel konst!

4. Skulpturella föremål

inredning tips dekorationer

Vas 499:-, Zara. Byst 199:-, Zara. Kula i glas 299:-, H&M

Pryd ditt hem med trendig dekor. I vår är det “hemmagjort” som är trenden och varför köpa något dyrt hemmagjort när du i själva verket kan göra det hemmagjort från start. Köp hem lite lera och experimentera. Ett annat tips är att besöka loppis eller second-hand butiker, bra för både plånboken och miljön! Och visst är det en härlig känsla att äga något unikt.

5. Växter

Halmstrån kommer fortsätta vara ett starkt kort i hemmet och torkade blommor även så. Men en ny trend som kanske fått en farmor-stämpel fram tills nu, är så klart plastväxten men under det finare namnet faux plants. Plastblommor fungerar allra bäst som krukväxt men vill du slippa vattna, hålla i plånboken OCH vara miljövänlig på samma gång - köp torkade blommor eller torka blommor själv!

Vill du fortfarande ha riktiga växter i ditt hem men vet att du är kass på att ha hand om växter? Vi har listat 5 trendiga växter som inte går att ta död på!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla