Nöje > livsstil

6 enkla sätt att kompensera för ditt klimatutsläpp

Unsplash
Av: Redaktionen
Lästid: 2 minuter
7 Feb 2019

Året 2018 var vår planets varmaste år. Och det finns knappt några auktoritära röster kvar som inte påstår att detta beror på människans involvering. Men vi kan alla bidra med små, små förändringar i vår vardag bara för att få igång tänket. Vill du göra riktig skillnad ska du läsa artikeln “4 förändringar som faktiskt förändrar ditt CO2-utsläpp” Här får du tips hur du enkelt kan göra din vardag lite mer klimatsmart!

1. Studentmanifestet

Om du vet och vill göra en förändring för klimatet kan du skriva på studentmanifestet. Uppropet handlar om att studenter ska våga utnyttja sin makt och söka sig till arbetsgivare företag som sätter ekologisk hållbarhet i centrum för sin organisation och verksamhet.

Läs mer på studentmanifestet.se

2. Doconomy

Doconomy är en ny mobil banktjänst som lanserar i början av 2019. Tjänsten hjälper dig hålla koll på ditt klimatavtryck och du kan klimatkompensera genom att investera i gröna fonder!

doconomy

3. ShopGun

Erbjudanden och rabatter är en students bästa vän. Med ShopGun slipper ett hushåll uppemot 50 kg direktreklam eftersom appen digitaliserat alla reklamblad! Som ett plus i kanten kan du handplocka erbjudanden från olika affärer och samla de i en inköpslista inuti appen.

shopgun-app

4. Skippa påsen

Ska du handla 2-3 st lökar kommer de att klara av färden hem. Så skippa plastpåsen nästa gång i mataffären. Vill du ändå sluta med plastpåsar till frukt och grönt kan du köpa en fruktpåse i organiskt material, eller virka dig en egen!

5. Blommor

Snittblommor i snygga vaser i ditt hem kan totalt förändra känslan i ett rum. Men vad som är lätt att glömma bort är att samma tulpaner färdats flera mil från länder som t.ex. Holland. Har blomsterhandeln närproducerade snittblommor - välj de istället! Ett annat tips är att köpa blommor som blir ännu snyggare när de torkat!

Kolla igenom videoklippet på hur du fixar till en snygg bukett av torkade blommor (så att de inte liknar de hemma hos morföräldrarna…).

6. Städa schysst

Bang - och smutsen är väck! Idag finns det otaliga mängder rengöringsprylar, precis som med hårborttagning finns något för vartenda område. Men i själva verket kan du komma undan så mycket billigare och klimatsmartare med organiska medel så som ättika, bikarbonat, citron och hederlig såpa! Så hoppa över spray-flaskorna i plast nästa gång och satsa på lite schysstare städmedel!

Maila gärna oss på Piraja med dina egna tips och knep på hur du man kan kompensera för sitt klimatavtryck!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla