cady
Nöje > studenttips

9 appar studenter måste ha

Apparna du som student verkligen behöver
Av: Redaktionen
Lästid: 4 minuter
16 Okt 2019

När du börjar studera, inleds en ny era av ditt liv som är fullproppad av nya utmaningar och möjligheter. För att få ut det mesta av studietiden behöver du hitta en studieteknik som passar dig och skapa en bra balans mellan studier och fritid. Sedan måste du också planera inför framtiden, vilket gör att livet kan kännas lite överväldigande ibland. Idag finns det många användbara appar som kan underlätta för dig som student i vardagen. Här tipsar vi om 9 grymma appar!

Canvas Student

Canvas Student är en lärplattform som många högskolor och universitet använder sig av. I appen kan du kolla betyget och skicka in dina studentuppgifter. Du får en inbyggd kalender, där du kan se när tentorna äger rum. Du har även möjlighet att skapa din egen ”to-do list”, så med denna app är det svårt att inte ha bra koll på plugget.

Plattform: iOS och Android Pris: Gratis.

Mecenat och Studentkortet

Med hjälp av dessa kort och i synnerhet apparna får du stenkoll på studentrabatterna. Det finns till och med en sökfunktion där du kan söka på olika företag och se om de har studentrabatt. På så vis slipper du fråga på alla fik/ affärer om de har studentrabatt.

Plattform: Mecenat; iOS och Android. Studentkortet; iOS och Android. Pris: Gratis.

Mazemap

Det här är en app som gör att du kan navigera i stora byggnader, med hjälp av en karta. Med Mazemap kommer du alltså inte att få några problem att hitta på ditt nya campus. Uppsala Universitet, Karlstad Universitet, Örebro Universitet och Malmö Universitet använder alla denna tjänst.

Plattform: iOS och Android Pris: Gratis.

Jodel

Jodel är en lokal app, där du kan kommunicera med andra användare i form av textmaterial och bilder, det vill säga jodels. Du kan rösta upp eller ned jodels och bestämma det mest relevanta i flödet. Du kommer aldrig att få tråkigt i pluggpauserna. Appen kan till och med vara så underhållande att den kan förstöra dina studier.

Plattform: Ladda ner appen till iOS och Android. Pris: Gratis.

Dictionary.com

Med denna app blir det ännu enklare att ta sig igenom den engelska kurslitteraturen. Så fort du stöter på ett ord som du inte känner till, är du bara ett svep ifrån att få reda på vad det betyder.

Plattform: iOS och Android. Pris: Gratis.

Evernote

När du är student, spenderar du största delen av föreläsningarna med att peppra på tangenterna eller med pennan i konstant rörelse. Evernote förenklar din vardag genom att få dig att hålla koll på dina anteckningar, vilket också höjer din studieteknik. I appen kan du anteckna manuellt, men även spela in och fota det du skrivit. Du kan alltså på ett smidigt sätt få text, bild och ljud att bilda en helhet. En annan tillgänglig funktion är att du kan skapa kategorier och nyckelord, vilket gör det enklare för dig att hitta det du söker.

Plattform: Ladda ner appen till iOS och Android. Pris: Gratis. Premiumversionen ger dig större lagringsutrymme och anteckningar offline.

Studyblue

Är du stressad över tentan, all kurslitteratur du måste läsa och all fakta som du måste kunna utantill?

Med Studyblue kan du göra egna övningskort med text och bild, vilket förenklar ditt pluggande avsevärt och gör dig mer förberedd för tentan.

Plattform: Ladda ner appen till iOS och Android. Pris: Gratis.

Dropbox

Med denna app i telefonen behöver du inte längre vara rädd för att dokument ska försvinna. Du sparar filerna i molnet och får på så vis tillgång till dem både i datorn och i mobilen. Superbra app att lagra olika dokument till skoluppgifter och projekt.

Plattform: iOS och Android Pris: Gratis. Premiumversionen ger dig större lagringsutrymme.

Feedly

Att vara student och samtidigt hinna med livet är ett heltidsjobb i sig, att du kanske har svårt att också hålla dig uppdaterad om nyheter och dina intressen.

Med Feedly blir det enkelt att följa nyhetsflöden på hemsidor, tidningar och bloggar, vart du än befinner dig. Här kan du samla och organisera alla flöden och enkelt läsa och dela det som du tycker är viktigt.

Plattform: iOS. och Android. Pris: Gratis.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla