Nöje > Recensioner

Är ni redo för Talang 2018?

Vad är din talang?

Är ni redo för en kväll som kommer chocka? En kväll där allt ifrån skratt, tårar, förvåning bara är några av känslorna vi kan förvänta oss. Ladda upp med god mat eller gott sällskap för ikväll kl.20,00 på TV4 drar Talang igång!

Av Redaktionen, 12 Jan, 2018

Ikväll drar Talang Sverige igång. Ett tävlingsprogram där personer och grupper tävlar med sina talanger. I tävlingen röstas talanger vidare genom olika deltävlingar. Röstningen sker till en början av en jury som i år består av; Bianca Ingrosso, Davis Batra, Alexander Bard och Cagaylia Frazier. En bit in i tävlingen minskar juryns makt och tittarna får mer att säga till om.

Tidigare år har har vinnarna varit dessa:
Zillah & Totte - 2007
Zara Larsson - 2008
Charlie Caper - 2009
Jill Svensson - 2010
Simon Westlund - 2011
Jon Henrik Fjällgren - 2014
Ibrahim brahim Nasrullayev - 2017

Vad är talang egentligen och vem har talang?
Ordet talang har flera betydelser och definitioner. Två av dessa är begåvning och färdighet. Det finns en gammal myt som säger att talang är ”medfödda gåvor från gud”. Idag skulle jag nog säga att ordet talang har en mer modern definition. Något i stil med ”en medfödd lätthet att tillägna sig en specifik förmåga eller färdighet”.

Bara för att man har en inre potentialen finns är det ingen garanti för att lyckas. Du måste kämpa och blir bättre hela tiden. Få blir framgångsrika utan många timmars hårt arbete. Jag skulle säga att även om du är bra på en specifik sak behöver du ändå öva i 10 000 timmar. Jag tror skarpt på ”10 000 timmarsregeln” När du arbetat dessa timmar kan du kalla dig expert, även om det alltid finns mer att lära sig. Ingen är född till kirurg, artist, politiker eller investerare. Det är något du behöver jobba för att bli. Talang kan säkert vara medfödd, men din förmåga att dra nytta av din talanger bygger på din motivation och vilja.

Jag skulle säga att med det moderna sättet att tänket har vi alla en chans att påverka vår förmåga och potential, oavsett vilken miljö, bakgrund eller arv vi har med oss.Något jag verkligen tycker just programmet Talang Sverige är ett jätte bra bevis på. Här får alla en chans och har möjlighet att både utvecklas och faktiskt visa upp de som det är bra på, oavsett förutsättningar, försommar och bakgrund!

Här har ni en kille jag verkligen skulle säga har talang. En talang han verkligen kämpat för vilket ger resultat!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårat onlinemagasin