Sponsrad

Ät vegetarisk eller vegansk mat enkelt med produkter från Veggi!

Veggi!
Av: Veggi
Lästid: 2 minuter
18 Maj 2018

Det blir allt vanligare med vegetarisk och vegansk kost. Allt fler väljer att äta mat med mindre eller inga animaliska produkter, medan vissa byter ut en eller flera måltider i veckan mot vegetariska alternativ. Med hjälp av Veggis vegetariska och veganska produkter och recept är det enkelt att äta gott utan kött!

Veggi erbjuder ett helt sortiment av olika spännande produkter.  På alla förpackningar finns tips på recept, och hur man tillagar dem på bästa sätt. Välj mellan allt från falafel och sojakuber till morotsbollar och sojasteaks! Du kan även frysa ner Veggi om du råkar laga för mycket mat eftersom det är en torrvara som förvälls i vatten innan tillagning.

Bolognese på Veggi sojafärs

veggi_färs

4 PORTIONER:

125 g sojamince light (torrvara)
2 msk olja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
1,5 dl grönsaksbuljong
Oregano, timjan, peppar och salt

GÖR SÅ HÄR:

Förväll sojamince enligt grundreceptet på förpackningen. Fräs mince, lök och vitlök ordentligt i olivolja. Tillsätt tomatpuré, kryddor och fräs ytterligare i 2 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med valfri pasta. Bon appetit!

Veggis sojafärs är även klimatsmart och lämnar ett lågt miljöavtryck i jämförelse med vanligt kött och köttfärs, detta enligt en studie från Sveriges Lantsbruksuniversitet.

veggi_statistik

Veggi finns att köpa på de flesta större livsmedelskedjorna. Du hittar produkter hos bland annat ICA, Coop, Hemköp, Citygross och Willys.

Gör det enkelt att äta vegetariskt och veganskt, testa Veggi!

Läs mer om Veggi här!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla