Nöje > livsstil

Billig mat inspirerad av sommaren

Vad är din sommarfavorit

Trött på grytor, julmat och alla recept som har med vintern att göra? Då har vi idag några billiga och somriga alternativ som passar perfekt för dessa kalla kvällar.

Av: Redaktionen
Lästid: 2 minuter
20 Jan 2018

Har du som jag börjat tröttna på de klassiska maträtterna vi äter under vinterhalvåret och bara längtar till att få ta fram grillen?  Även om sommaren inte är här betyder det inte att vi inte kan unna oss mat som påminner om den. Idag kommer vi att lista lite tips och recept på billiga maträtter med inspiration av sommaren.

Potatis

Potatis hittar vi året om i alla dess former. Med lite kryddor, olja och en ugn kan du både få till supergoda pommesfrites eller varför inte hasselbackspotatis eller min favorit ungsrostade potatisklyftor?

DU BEHÖVER

olivolja
vitlök
salt
Örtkrydda

Ställ ugnen på 225 grader. Skär potatisen i lagom stora klyftor och fördela på en plåt. Dela den hela vitlöken i bitar och sprid ut i plåten, behåll skalet på. Ringla över rikligt med olivolja , salt och någon god örtkrydda. Behåll i ugnen i ca 20-30 minuter.

Rotfrukt

Något vi i Sverige har gått om är rotgrönsaker. Tillsamman med kryddor och olja i ugnen gör dessa succé. Billigt är det också!

Här gör du exakt desamma som med potatisen. Experimentera med dina favoritkryddor eller håll de enkelt för att sedan servera med goda såser.

Färskostfyllda champinjoner

Bästa tillbehöret för alla middagar som hör sommaren till. Fungerar både att göra på grillen eller i en stekpanna.  Så enkelt och gott.

DU BEHÖVER

champinjoner
färskost.
olja

Rensa champinjonerna och ta bort svampfoten. Fyll upp med en god färskost (te.x  smaksatt philadelphia ), pensla med lite olja på undersidan av svampen och stek eller lägg på grillen.

Mozzarella och Tomat

Att skiva upp några tomater och varva med mozzarella är en klassisk och god förrätt.

DU BEHÖVER

tomater
mozzarella
olivolja
vit balsamvinäger
basilika
salt och peppar.

Dela tomaten och mozzarellan i lika stora delar. Varva sedan dessa två och toppa med olja eller vinäger samt basilika salt och peppar.

Majskolv

Hur gott är det inte med kokt majskolv toppad med smör/olja och lite salt? En riktigt klassiker som det flesta inte kan få nog av.

DU BEHÖVER

Majs

smör/olja
salt

Koka upp majsen och servera sedan med smör/olja och salt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla