Nöje > livsstil

Chokladen håller på att försvinna

Vilken är din favoritchoklad?
Av: Redaktionen
Lästid: 2 minuter
8 Jan 2018

Varm choklad, kladdkaka, chokladboll eller kanske den traditionella chokladkakan. Det finns många alternativ idag som bär den älskade chokladsmaken. Choklad är en av de vanligaste smakerna tillsammans med vanilj och finns inom de flesta sötsaker, men också inom träning och matvärlden.

Att värmen stiger i världen är ingen nyhet. Klimatförändringarna har i många länder drabbat befolkningen hårt, såväl som djur och växtriket. Mat och rent vatten blir svårare att få tag på. Platser som tidigare har varit ett hem för många blir nu svårare att leva på. Detta är något som vi länge har vetat om, men tar vi klimatproblemen på ett tillräckligt stort allvar?

Det kom nyligen ett ”nytt” besked om utrotningen av kakaoträden. Några uträkningars resultat visar att jordens kakaoträd kommer att försvinna om cirka 30 år. Choklad eller kakaon har inte enbart varit människors favorit för sin goda smak, utan den har även många andra fördelar.

5 fördelar med choklad

1. Rika på antioxidanter

2. Minskar kroppens stresshormoner

3. Minskar socker och salt sug

4. Sänker kroppens blodtryck

5. Minskar risken för hjärninfarkt och stroke.

Finns det något vi kan göra för att förhindra uttorkningen av kakaoträden?

Just nu pratas det om att försöka flytta kakaoträden till högre höjder. Dock finns det begränsat utrymme vilket kommer leda till mindre odling och mindre kakao. Utöver denna tanke jobbar forskare på att ta fram genetiskt modifierade varianter av kakaoträden som kan överleva det nya klimatet. Det vi kan göra är att hoppas på att forskarna hittar en bra lösning. Sammanfattningsvis är den största anledningen till detta problem, att vi människor inte tar hand om vår jord så som vi borde, för kakaoträden, allt levande och för framtiden.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla