Nöje > livsstil

Du har väl inte missat padel?

Padeltennis

Har du prövat på en av de mest snabbväxande racketsporterna? Padel har tagit världen med storm och nu öppnar allt fler center upp för just denna sport runt om i Sverige. Vilket även vår stjärna Zlatan gjorde igår.

Av: Redaktionen
Lästid: 2 minuter
2 Mar 2018

Nu har trenden nått Sverige på riktigt!
Igår hölls invigningen av Zlatan Ibrahimovics nya center ”Padel Zenter” i Årsta.
Självklart hade även stjärnan själv lämnat Manchester för att vara på plats! I en öppningsmatch kunde vi se Zlatan tillsammans med padelstjärnan Matias Diaz spela mot Peter Forsberg och Henrik Larsson. Som domare till matchen såg vi även Paul Pogba.

Men vad är egentligen padel?

Padel eller padeltennis som de egentligen heter är en racketsport. Man brukar säga att det är som en blandning mellan tennis och squash. Genom en plan med två planhalvor avdelade med ett nät precis som i tennis utförs spelet. Däremot får du även använda dig av väggarna i spelet vilket är mer likt squash.

Racken i padel består av kompositmaterial där slagytan har hål i sig och normalt en tjocklek på 4 cm. Ju tjockare/tyngre rack desto mer kraft. För en nybörjare rekommenderas de tunnare lättare racken.
Racken har också tre olika former så som runda, diamantformade och droppformade. För en nybörjare rekommenderas ett runt rack, då de flesta får bäst kontroll med just detta rack. Avancerade spelare har ofta ett rack med diamantformat.

Det här är en sport som nu fått en hel del uppmärksamhet och som jag verkligen rekommenderar er att pröva. Den är rolig och ger dig samtidigt ordentligt med träning!

Vi tänkte länka till denna video med härliga PadelBuddy. Där vi får veta lite mer om just ”Padel Zenter” i Årsta.

Nu kanske du är intresserad av att hitta utbildningar och kurser inom idrott och sport?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla