cady
Nöje > musikal
Snövit - The musical

YOHIO tillbaka - som prinsen i Snövit.

Efter några år i Japan är YOHIO tillbaka i Sverige och han kommer att spela rollen som prinsen i Dröse & Norbergs humoristiska musikalsaga Snövit på Göta Lejon i Stockholm, följt av en Sverigeturné.

Att sjunga och skådespela samtidigt är ju en så rolig kombination. Jag har verkligen längtat tillbaka till scenen och att få underhålla igen, berättar YOHIO.

Yohio

Fotograf: Magnus Ekström

Artisten och låtskrivaren YOHIO, eller Kevin Johio Lucas Rehn Eires som han egentligen heter, är nu tillbaka i Sverige efter några framgångsrika år i Japan. YOHIO slog igenom i Mello 2013, där han kom tvåa med succélåten ”Heartbreak hotel” som blev starten på en framgångsrik karriär. Förutom rollen som prinsen i Dröse & Norbergs Snövit har han dubbat film, haft en roll i SVT:s thrillerserie Jordskott, spelat gitarrist i bandet Seremedy och uppträtt som soloartist. 2016 lämnade YOHIO landet för att satsa fullt ut på egna musiken i Japan och Tokyo.

 Nu är han tillbaka på musikalscenen som populäre prinsen i SNÖVIT - THE MUSICAL.

Vi är övertygade om att Yohio kommer att bli en fantastisk prins igen. Med sin magiska röst kommer han att trollbinda musikalpubliken på samma sätt som han gjorde förra gången, säger producent Anna Norberg som kommer att stå på samma scen i sin paradroll som den elaka Häxan och Drottningen.


Hur känns det att återvända till musikalscenen?

Det känns fantastiskt kul. Att sjunga och skådespela samtidigt är ju en väldigt rolig kombination. Har verkligen längtat tillbaka till scenen och att få underhålla igen.

Hur är din relation till sagan om Snövit?

Snövit är ju en klassiker som alla känner till. Jag har, som många andra såklart kopplingar till Disneys version sedan barnsben.

Detta är ju en lite annan ”take” på berättelsen, men det är det som är bra med klassiker; det går alltid att göra sin egen twist.

Vad fick dig att tacka ja till att göra rollen som prinsen igen?

Förra gången, som nu är några år sedan, var en väldigt rolig och intressant upplevelse. Jag växte som underhållare genom att utforska sidor av mitt artisteri jag inte riktigt visste fanns där innan. Bjuda på sig själv lite extra. Samtidigt som vi i ensemblen hade otroligt skoj så verkade även publiken gilla det vi gjorde.

Det är alltid en fantastisk upplevelse när något går hem. Att göra denna roll igen kommer på sätt och vis bli en utmaning eftersom det var ett tag sedan, så det kan nog komma till några nya varianter i och med att vi börjar repa igen. Ser fram emot att göra det igen, men denna gång ännu bättre från min egen sida.

Yohio

Musikalrollen skiljer sig från den musik du har gjort i Japan. Blir det svårt att ställa om sig till att bli en sagoprins?

En sagoprins är jag ju förstås alltid, även utanför Snövits värld.
 Skämt åsido, så är det klart att det blir en liten omställning. Men eftersom det är en roll jag gjort förut, och närmare hundra föreställningar för den delen, går det nog rätt snabbt att hitta tillbaka. Det ska bli intressant att se vad jag skulle kunna utveckla och framförallt göra roligare. Hur som helst kommer detta att bli otroligt roligt att få göra om, och jag hoppas att de som såg föreställningen 2016 kan komma igen med nya ögon, och de som inte hann se den då, får se den för första gången.

Om YOHIO

Artistnamnet YOHIO kommer från Johio, som hans föräldrar tog från huvudpersonen i operan Tranfjädrarna.

YOHIO är uppvuxen och bosatt i Sundsvall.

YOHIO började spela piano redan vid sex års ålder och som 11-åring gitarr.

YOHIO var endast 16 år då han medverkade i Melodifestivalen första gången.

YOHIO har medverkat i Melodifestivalen två gånger. Båda gångerna gick han direkt till final. I Mello 2013 slutade han på andra plats. Första plats om svenska folket hade fått bestämma…

YOHIO är son till Tommy Rehn, gitarrist i hårdrocksbandet Corroded.

YOHIO är brorson till Chris Rehn som är medlem i Takida och barnbarn till Jan-Eric Rehn som var gitarrist i popbandet The Panters på 60-talet.

”Drömmen som blev sann” heter boken om YOHIO som kom ut 2013.

YOHIO ger rösten till en av huvudkaraktärerna i Disneyfilmen ”Insidan ut” som utsågs till bästa animerade film på Oscarsgalan 2016.

YOHIO har sålt guld-och platina, haft flertalet listettor, turnerat för utsålda arenor och medverkat i de största japanska TV-showerna.

SNÖVIT – THE MUSICAL

Snövit – The Musical är Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse till en modernare version med stor ensemble, påkostade kläder och fantasifull scenografi. Föreställningen innehåller häftig och medryckande originalmusik. Det är en känslomässig berg- och dalbana, där sorg möter skratt och dramatik möter show. En fantasifull och omtumlande saga som innehåller det mesta för alla barn i åldern 3–100 år.

Våga följa med in i sagans värld och till berömda slottet där den egensinniga drottningen för en kamp för evig skönhet och som hon ständigt förlorar mot den undersköna Snövit. Drottningen tvingar ut Snövit i den ökända mörka skogen, där hon till slut hamnar hos de berömda ”Konrads”. Får prinsen kyssa Snövit, kommer drottningen någonsin bli vacker och får sagan ett lyckligt slut?

Medverkande i musikalen snövit

SNÖVT - THE MUSICAL SVERIGE TURNE 20222023

179 2022 MALMÖ – Malmö Konserthus

249 2022 VÄXJÖ – Växjö Konserthus

259 2022 NORRKÖPING – Louis de Geer

01/10 2022 LINKÖPING – Konsert & Kongress

02/10 2022 UPPSALA – Fyrishov

08/10 2022 HALMSTAD – Halmstad teater

09/10 2022 JÖNKÖPING – Jönköping Konserthus

1510 2022 ESKILSTUNA – Lokomotivet

1610 2022 HELSINGBORG – Konserthus

2210 2022 GÖTEBORG – Partille Arena

2310 2022 GÖTEBORG – Partille Arena

3010 2022 STOCKHOLM – Göta Lejon

05/11 2022 GOTLAND – Wisby Strand

2011 2022 STOCKHOLM – Göta Lejon

2611 2022 GÄVLE – Gävle Konserthus

2711 2022 VÄSTERÅS – Västerås Konserthus

1812 2022 STOCKHOLM – Göta Lejon

2712 2022 STOCKHOLM – Göta Lejon

2812 2022 STOCKHOLM – Göta Lejon

2912 2022 STOCKHOLM – Göta Lejon

06/1 2023 STOCKHOLM – Göta Lejon

07/1 2023 ÖREBRO - Conventum Kongress

141 2023 KARLSTAD - CCC, Karlstad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin