Nöje > intervjuer

Evelina Forsell- Jag har så länge jag kan minnas gillat att ändra på mitt utseende

Evelina Forsell

Med intresse för skönhet har hon tagit oss med storm! Hon är den 22 åriga tjejen som inte bryr sig om andras åsikter. Hon har visat att det är coolt att gå sin egna väg. Hon älskar att överraska, chocka och inspirerar oss dagligen. Missa inte dagens grymma intervju med Evelina Forsell!

Av: Jennifer Agerberg
Lästid: 7 minuter
28 Feb 2018

Jag skulle säga att beskrivningen girlpower passar in på henne perfekt. Redan när jag mötte upp henne för en intervju kände jag att hon är en person man bara vill umgås med. En tjej som har det där lilla extra! Hon visar tydligt att man kommer långt genom att tro på sig själv och att man aldrig ska ge upp eller sluta tro på sig själv. Min första tanke när jag ser henne är att hon verkligen lyste upp den gråa januarimorgonen. Med sin utstrålning och färgglada hår går det inte att göra något annat än att le. Efter att ha beställt en varsin kaffe sätter vi oss tillrätta.

Evelina Forsell är en 22-årig tjej från Ingarö som idag bor i Stockholm. Hon brinner för skönhet och har tidigare studerat till Make up artist. Via skolan la Evelina 2014 upp sin första sminkvideo på Youtube som ett skolprojekt; vilket nu resulterat i stor framgång. På Evelinas kanal kan du hitta allt från olika sminkningar till hår och skönhetstips. Men även mer personliga videos samt en vlogg med en hel del grymma videos.

Foto:Evelina Forsell

Foto:Evelina Forsell

Hur skulle du beskriva dig själv och det du gör?

 • Jag är en 22-årig, konstnärlig tjej från Stockholms skärgård (Ingarö). Jag jobbar idag med mina sociala kanaler, det vill säga Youtube, min blogg och Instagram.

Dina sociala medier handlar mycket om mode och skönhet, varifrån kommer ditt intresse för just den branschen?

 • Jag har så länge jag kan minnas gillat att ändra på mitt utseende. Jag började sminka mig redan som tioåring eftersom jag tyckte det var så kul. Innan jag fick upp ögonen för smink ritade och målade jag en hel del. Jag har alltid gillat att skapa och när jag förstod att man kunde göra samma procedur som på papper, men med hjälp av andra produkter i ansiktet, fastnade jag. Några år senare började jag också färga håret i olika kulörer och idag har jag valt att helt gå efter min egen stil. Jag har alltid tyckt det varit kul att sticka ut och se lite annorlunda ut.

Var du någonsin rädd för vad andra skulle tycka?

 • Jag har försökt att inte bry mig så mycket. Visst har det ibland varit jobbigt, det finns alltid folk som inte gillat och accepterat hur jag velat se ut. Jag kommer som sagt från Ingarö och där skulle jag säga att alla är väldigt lika. Ingen ville sticka ut och det fanns knappt någon mångfald. Vilket gjorde att jag inte alltid var accepterad, men det stoppade mig aldrig.

“Det var en ganska jobbig period för mig. Jag var liten och visste inte riktigt vem jag var.”

Vad har du för relation till skolan?

 •  Väldigt blandad… Grundskolan tyckte jag inte alls om. Det var en ganska jobbig period för mig. Jag var liten och visste inte riktigt vem jag var, något jag tror många kan känna igen. För mig beror nog mycket på platsen jag växte upp på och att alla inte accepterade min stil. Vilket gjorde att jag i högstadiet bytte skola och började en bit från där jag vuxit upp.

Mina minnen från högstadiet är mycket bättre, visst var folk jobbiga ibland men jag träffade också personer som var mer lika mig själv. När det kommer till min gymnasietid så tycker jag den var fantastiskt rolig. Jag hade då gått igenom en hel del och blivit väldigt säker i mig själv.

Vad gick du för linje på gymnasiet?

 • Jag gick stylistlinjen på plusgymnasiet här i Stockholm. En linje som passade mig perfekt, jag fick lära mig allt från naglar till hår, smink och mode.
Foto:Evelina Forsell

Foto:Evelina Forsell

Vad skulle du säga att är det bästa du tagit med dig från skolan?

 • Det är nog den uppskattning jag fått från mina lärare. Jag var den eleven som verkligen vågade gå utanför ramarna och det var något mina lärare ofta berömde mig för. Vilket gjorde mig starkare och mer säker.

Har du studerat eller vidareutbildat dig efter gymnasiet?

 •  Jag jobbade ett tag på The Body Shop och där fick jag chansen att gå några internutbildningar inom företaget. Men förutom dessa så har jag ingen utbildning utöver gymnasiet.

Vad fick dig att börja arbeta med sociala medier?

 •  Det var faktiskt efter mitt gymnasiearbete i årskurs tre på gymnasiet som jag började använda mig av sociala medier (Youtube). Mitt gymnasiearbete gick ut på att skapa min egen portfolio; en plats där du samlar allt du gjort inom mode och smink. De i min klass gjorde antingen en portfolio online eller en fysisk som du kan hålla i. Dock lockade inte riktigt något av dessa alternativ mig. Jag ville göra något nytt, därför valde jag att göra min i videoform på Youtube.

Till en början hade jag bara som mål att göra ett visst antal sminkningar för att kunna visa mina lärare och få ett bra betyg. Jag fick väldigt bra respons på mina videos som gjorde att jag fortsatte publicera fler videos. Till en början körde jag endast sminkningar med bakgrundsmusik men när jag väl hade nått tiotusen prenumeranter sa mina vänner att jag var tvungen att börja prata i mina videos. Min första video när jag pratar finns fortfarande kvar på kanalen och är på engelska.

Varför har du valt att bilda en engelsktalande kanal?

 • Jag tycker det känns lite som en självklarhet när det kommer till “Beauty”-kanaler. Särskilt eftersom många ord inom smink är på engelska, allt från produkter till olika sminktekniker. Jag har alltid tyckt engelska varit väldigt roligt. Till en början var det läskigt och jobbigt att prata men idag, tre år senare, har jag inga problem med det. Tittar jag nu tillbaks på min första video när jag pratar ser jag hur mycket bättre jag blivit och blir för varje video.

“Känns det bra i hjärtat så kör!”

Du äter idag inget kött och satsar mycket på icke-djurtestat smink, hur kommer det sig?

 •  Jag skulle själv säga att jag är vegetarian (kan ibland äta ost och visst godis som inte är helt växtbaserat) men försöker hela tiden hålla mig till de veganska. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i kött utan mest ätit det eftersom det är vad min familj ätit. Ända sedan jag var liten har jag älskat djur och nu på senare tid börjat fundera mer kring hur saker fungerar och hur djur behandlas. När jag väl började ta in fakta och se processen hur man slaktar djur gick det inte längre att blunda. Sedan har även miljön och dess förändringar fått mig att tänka om lite när det gäller kost samt hur jag lever.

Till sist, vad skulle du ge för tips för att våga gå sin egen väg?

 • Jag tror det viktigaste är att förstå att när folk är otrevliga eller trycker ner dig gör de det eftersom de själva inte mår bra. Antingen har de en dålig dag eller så är de inte nöjda med sitt liv. Låt inte dina drömmar eller mål stoppas av vad andra tycker och tänker, känns det bra i hjärtat så kör!
  Ge inte upp för du kommer alltid hitta folk som stöttar och hjälper dig.
Foto:Evelina Forsell

Foto:Evelina Forsell

Tre måsten i din sminkväska?

1. Jag har alltid flera olika läppstift med mig, för att lättare kunna ändra eller piffa till mitt utseende lite extra. Så jag skulle säga: satsa på ett nude (enkelt som alltid funkar) och några med färg, idag har jag med mig ett rött, svart, nude och ett läppglans.
2. Ett puder.
3. En eyeliner, jag brukar ofta vara ganska “cleant” sminkad, men ångrar jag mig är det alltid kul med en eyeliner. Du kan både göra små detaljer i ansiktet, måla en detalj på läppen eller bara göra den klassiska ögonlinjen.

Din bästa “quick fix”?

 • Ögonbryn! Har jag ögonbryn känner jag mig bekväm. De behöver inte alltid ta hundra år att göra, fyll antingen i med lite färg eller bara med en färgad bryngel för att få dem mer synliga.

Instagram: evelina.forsell
Blogg: evelinaforsell.se
Youtube: Evelina Forsell
Vlog Youtube: Evelina Forsell vlogs

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla