Nöje > piraja testar

Glasstest hemifrån med 3Vänner

3Vänner
Av: Jonnah Friberg
Lästid: 3 minuter
4 Maj 2020

Vi fyller vår glass med goda och helt naturliga ingredienser, så att vi kan stå för varje bägare. Det är inte den snabbaste eller enklaste vägen, men enligt oss den enda rätta. - 3Vänner

3Vänner - 3 Nyheter

Vår panel på Piraja.se skulle ha testat tre av 3Vänners nyheter, men i rådande omständigheter så fick jag äran att köra lite glasstest hemma med min sambo, Micke, och bonusdotter, Ellie, som är 9 år gammal. Vi har väldigt olika smaker här hemma och det hela slutade med att vi hade helt olika favoriter.

Vi lyckades dock till slut enas om en vinnare.

I det stora hela så var nyheterna från 3Vänner lite sötare än de glassarna från Sia, GB & Triumf. Hade jag valt själv så hade min favorit i detta test vunnit både här och över alla de andra glassarna i vårt större glasstest 2020 – men ska jag vara helt ärlig så hade nog kontoret inte helt varit på min sida där, jag misstänker att slutliga vinnaren i detta test hade kommit tvåa efter Farbror Arnes Kladdkaka (som vann det stora testet).

Gräddkola, mjölkchoklad & nötter

(glutenfri, låglaktos)

J: Helt klart den godaste pinnglassen jag någonsin ätit. Älskar kombinationen av gräddkola med mjölkchokladen. Massor av fantastisk gräddkola i glassen. Väldigt söt, precis som jag gillar. Det enda negativa är att jag önskat fler av de goda nötterna på överdraget. Definitivt en glass jag kommer att överkonsumera i sommar!

E: OMG! Mmm! Såå himla god! Smakar massa choklad!

M: Alldeles för söt. Inte min typ av glass alls. Den är nog mest för dem som gillar mjölkchoklad, kola och massa sött.

Jonnahs favorit!

Betyg: 2 av 3

Hallon & Vitchoklad

(glutenfri)

J: perfekt mix av sött o surt! Rejäl smak av hallon! Dock föredrar jag sötare glassar, men tröttnar jag på sött i sommar så är denna definitivt ett alternativ! Den vita chokladen ser jag gärna på fler glassar!

E: Vita chokladen är perfeeeekt, trust me! Smakar lite vanilj, och det smakar lite annorlunda, men fortfarande god. Hallonsmaken är också väldigt annorlunda, smakar inte riktigt som annan hallonglass utan mer som riktig hallon eftersom den är lite sur, men också väldigt god. Den här glassen var riktigt god faktiskt.

M: Den vita chokladen tar över lite för mkt, den är för söt. Annars är hallonsmaken bra, jag gillar att den är syrlig och lagom krämig.

Ellies favorit!

Betyg: 3 av 3 - Vinnaren av detta mini-test!

Choklad, nötter & kolasås

(glutenfri, vegansk)

J: Helt okej glass. Smakar som mörk choklad. Lagom söt.

E: Nee, usch… Kan någon annan ta den här?

M: Jag gillar den! Lagom söt. Riktigt bra blandning av smaker. Lagom mängd nötter, men något som hade gjort det ännu bättre hade varit om nötterna var salta. Helt klart den bästa glassen av de tre!

Mickes favorit!

Betyg: 2 av 3

Något vi alla här hemma är helt överens om är att vi definitivt kommer att köpa glass från 3Vänner i framtiden - även om vi kommer att behöva köpa flera sorter för att göra alla glada här hemma!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla