bic
Nöje > livsstil

Hur du maxar din träning med tillskott

Tar du något tillskott?

Kosttillskott är rent ut sagt en djungel. Men vilka gör vad egentligen? Vi går igenom marknadens alla kosttillskott och vad de är bra för. Men glöm inte bort det viktigaste av allt, bra mat.

Av: Redaktionen
Lästid: 2 minuter
5 Jan 2021

Oavsett om du tränar för din hälsa, ditt utseende eller både och, är det alltid roligt att se och känna resultaten av din träning - oavsett om det gäller ökning av muskler eller att tighta till sin kropp. När det kommer till träning är tillskott inget måste men det kan hjälpa dig att nå dina resultat snabbare. Det finns en djungel av tillskott där ute, så här kommer en genomgång över de vanligaste tillskotten.

Gainer

Minskar trötthet via kolhydrater. Ger energi till musklerna med hjälp av protein. Ett tillskott som är till för de som vill bygga upp och stärka musklerna.

Proteinpulver

Ett tillskott som passar de flesta. Genom träning bryts musklerna ner och då behövs proteiner för att bygga upp kropp och muskler igen.

Vasselin

Ett snabbverkande protein gjort av mjölk. Har en god sammansättning av aminosyror som kroppens muskler och vävnader behöver. Ett protein som snabbt tas upp av musklerna

Växtbaserat protein

För dig som vill undvika animaliska produkter. Fungerar lika bra som vasselin. Det finns en hel del att välja mellan som tex: ris, hampa eller ärtprotein.

Kasein

Motsatsen till vasselin och tas sakta upp av kroppen. Ger en stadig tillförsel av aminosyror till kroppen under en längre tid.

PWO (PreWorkOut)

Ett tillskott som tas innan träning. Är för dem som har tränat tidigare och vill ta träningen till nästa nivå. Tillskott som ger mer energi och kraft:

Koffein

Piggar upp och stimulerar det centrala nervsystemet. Gör dig mer uthållig och ger extra energi vid högintensiv träning.

Proteinbars

Ett snabbt mättande mellanmål för alla och alla tillfällen. Tillfällen proteinbars kan passa bra är vid mellanmål, viktminskning, för att öka ämnesomsättningen eller för att minska på småätandet.

Aminosyror

Är livsnödvändiga för kroppen och ökar muskelmassan. De är viktiga syror som kroppen inte kan bilda själv.

Eea

Nio av det tjugo essentiella aminosyrorna kroppen behöver. Dessa syror tas upp direkt av levern.

Bcaa

Tre stycken genade essentiella aminosyror. Dessa syror går ofta igenom levern och tas upp direkt av musklerna.

Vitaminer

Zink

Bidrar till normal ämnesomsättning. Skyddar cellerna mot stress och bidrar positivt till immunförsvarets funktion.

Magnesium och kalcium

Två av kroppens viktigaste mineraler. Ser till att nervsystemet och musklerna fungerar som det ska.

Omega 3

Kroppens livsnödvändiga fettsyror. Hjälper hjärnan, musklerna och det mentala välbefinnandet.

Mat

Det viktigaste tillskottet av dem alla! Mat är bränsle och något vi alla behöver oavsett vad ditt mål med träningen är! Mat är kroppens bensin och utan den kommer du inte fungera, svårare än så är det inte.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla