Nöje > intervjuer

Ida Warg - "Min inspiration kommer från nära och kära"

Ida Warg
Av: Jennifer Agerberg
Lästid: 6 minuter
29 Nov 2017

För en tid sen intervjuade vi Ida Warg. Sedan intervjun publicerades har vi fått följa med Ida och hennes sambo Alexander Pärleros på en minst sagt häftig resa både privat och i karriären.

Hur skulle du beskriva dig själv med 3 ord?

— Jag är som person väldigt målmedveten, envis och galen.

Vad är den största fördom du tror folk har om dig?

— De största fördomarna folk har om mig är nog att jag alltid äter nyttigt och tränar. Sedan har jag också fått höra att jag som person kan uppfattas dryg. Både dessa fördomar burkar dock försvinna så fort man träffat mig i verkligheten. Jag äter inte alltid nyttigt, tärnar inte varje dag och är långt ifrån dryg!

Hur skulle du beskriva tiden du gick i skolan? Vem var du?

— Mina skolår var riktigt bra! Jag var eleven som älskade att gå till skolan, eller ja… Kanske inte skolan utan mer rasterna och mina kompisar. Både grundskolan och gymnasiet har jag tycket varit kul, dock var nog den roligaste tiden ändå gymnasiet.

Vilket är ditt bästa minnet från skolan?

— Mitt bästa minne skulle jag säga är alla våra timmar i skolans aula. Jag och mina klasskamrater skolkade ett fåtal gånger.. Vi gjorde det genom att ta oss in i skolans aula och dansa. Det hände också att skolans övriga elever under sina raster kom in som publik och tittade på oss. Vilket gjorde att vi tyckte det var ännu roligare!

Vad gick du för linje på gymnasiet och har du studerat något efter?

– Jag gick estetlinjen med inriktning dans på ett gymnasium i Åmål. När jag gått klart gymnasiet flyttade jag till Stockholm och tog mig in på balettakademin. Dans var under mina tonår en väldigt viking del av mitt liv. Efter balettakademin valde jag att börja arbete. Jag utbildad mig till media säljare och personlig tränare vid sidan av mitt jobb.

Hur har din väg från skolan till där du är idag varit?

– Skolan har jag tyvärr inte haft så mycket användning för i mitt arbete idag. Det jag idag arbetar med är helt annat från vad jag studerade. En medialinje hade nog gett mig mer nu i efterhand men jag ångrar absolut inte mitt gymnasieval. Jag hade sjukt roligt under min gymnasietid och det är inget jag skulle byta bort. Som person har jag aldrig haft något driv i att studera, utan bestämde mig ganska tidigt för att inte studera vidare efter gymnasiet. Mina drömmar var inom media och att starta eget!

Träning är en viktig del i ditt liv, hur kommer det sig?

– Jag har själv funderat väldigt mycket kring vart mitt intresse kommer från och när det uppkom. Jag tror att min inspiration till en början kommer från mina föräldrar. De har alltid varit för att jag och min bror ska röra på oss. I tidigt ålder satte mina föräldrar in mig i olika lag för att hitta en sport jag gillade. Jag har  prövat på det flesta sporterna som barn. Allt från gymnastik, tennis, skidåkning till brottning och tillslut vart det dans jag fastande för. Efter att ha dansat i flera år fick jag också upp ögonen för styrketräning och allt som hör där till. Vilket jag skulle säga är mitt fokus idag. Jag är en person som mår enormt bra av att röra på mig och har alltid gjort det.

Du är en förebild för många unga, både när det gäller träning men också mat. Vad fick dig att bli vegan?

– Kött har jag aldrig varit jätteförtjust i, redan som ung var jag vegetarian. I samband med min satsning inom dansen ansåg min PT att jag skulle börjat äta kött igen. Då dansen betydde så mycket för mig valde jag att lyssnade på honom. När jag senare började utbilda mig till personlig tränare var det samma historia. Alla pratade om hur nyttigt och bra kött var. Gott om bra proteiner och bra för kroppen. Under denna period hade jag slutat att reflektera så mycket över mat och åt de som jag fick höra var bra. I detta fall kött, kvarg och proteinpulver gjort av mjölk. Till en början mådde jag bra men fick senare ordentliga magproblem. Jag tog kontakt med läkaren och vart rekommendera att börja på olika dieter, så som lchf och paleo. Jag gjorde som läkaren sa utan något speciellt bra resultat. Min mage vart bara sämre och sämre, tillslut klarade jag inte av att äta verken kött, fisk eller mjölkprodukter. När detta hände började jag själv att läsa på och valde att övergå till vegetarian och senare vegan. Mitt intresse har sedan dess bara vuxit och idag mår jag så mycket bättre, både i kropp och själ!

Hur tänker du kring kost och träning när det kommer till att visa upp för unga?

– Jag tänker mycket på vad jag lägger upp på mina social medier! Det är en otroligt svår balans då alla läsare har olika mål. Alla vill ha tips och råd samtidigt som jag inte vill trigga någon åt något håll. Jag vet att kan inte kan ta ansvar för alla mina läsare. Men jag gör mitt bästa för att göra dem nöjda. Min filosofi är: äter du bra mat och rör dig då och då har du en hälsosam vikt!

Vem inspirerar dig?

– Jag har ingen riktig förebild, utan min största inspiration kommer från mina nära och kära. Jag försöker alltid omge mig av bra och drivna människor. Sen blir jag såklart inspirerad av mina följare.

Vad är ditt nästa mål?

– Mitt nästa mål skulle jag säga är att få mer fritid och starta upp ett nytt förtag. Jag lägger ner sjukt mycket tid på mitt arbete och nu den senaste tiden har det varit extremt. Att försöka anställa folk som kan hjälpa mig ligger i mitt fokus nu. Både när det kommer till mina sociala kanalen men också till mitt företag Welloteket. Jag vill kunna ha mer tid att lägga på mig själv. Verkligen kunna unna mig en ledig dag helt utan att behöva tänka på mail, uppdatera min sociala medier eller jobb överlag. Det är mycket mer jobb bakom allt jag gör, men som ingen annan än jag ser. Så ja, mer fritid är mitt nästa stora mål!

Till sist undra vi om du har har några tips till unga idag?

– Mitt tips till ungdomar skulle jag säga är kör på och ge inte upp. Min bästa egenskap är nog just det. Jag ger mig inte upp förrän jag har nått de mål jag vill nå. Hade jag lyssna på vad folk sagt till mig genom åren hade jag aldrig varit här där jag är idag. För mig har det alltid varit viktigt att lyssna på mig själv. För om det är någon som vet vad jag är kapabel till så är det ju faktisk jag!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla