Nöje > livsstil

Inredningstips för ett mysigt korridors- eller studentrum

Få ett mysigt studentrum med dessa dekorationstips
Av: Amanda Berglund
Lästid: 4 minuter
25 Feb 2019

Att dekorera ditt studentrum eller din lägenhet är ett bra sätt att göra så det känns mer som hemma. För att få in våren i mitt lilla rum, har jag ett fint grönt överkast och gröna underlägg.

Bilder, affischer, tavlor, färgkoordinerade sängkläder är några av de saker som du kan göra för att känna dig mer hemma i ditt rum.

Jobba med sängen!

Din säng kommer i huvudsak att vara din soffa, så satsa på att försöka göra den så hemtrevlig som möjlig. Köp dekorationskuddar, ett överkast och kanske en mysig filt.

bild_namn

Överkast och kuddfodral, H&M.

Blanda olika material och få en hemtrevlig känsla!

Dekorera väggarna!

Affischer och inramade bilder är den självklara satsningen, men hängande saker på väggarna är ofta förbjudet då det ofta resulterar i en spik i väggen. Om du kommer undan med det så kan jag tipsa om att ha tejp för när du spikar så det inte blir fula sprickor. Många studenter dekorerar sina väggar med ett collage av fotografier, vykort och bilder rivna ur tidningar som omedelbart kan personifiera en intetsägande plats och täcker ofta upp otäcka märken på väggarna.

Om du inte vill använda lim för varenda bild du sätter upp, eller tejp, så kan du bara bunta ihop alla bilder på ett sträck och hänga upp själva tråden på väggen. Är du inte rädd för dammråttor så är det även snyggt att stapla tavlor eller böcker på golvet. Staplade böcker och kurslitteratur kan förvandlas till möbler där du till exempel kan ställa en lampa på.

inred-studentrum-med-bok

De allra flesta studentrum är små, vilket kanske gör det svårt att möblera. De flesta rum är stora nog för kanske max två sängar, skrivbord, eventuellt en bokhylla och en matta, men resten får nog din fantasi avgöra. Vilka saker ska du ha på bordet eller i fönstret?

Jobba gärna efter årstider också. Nu har jag mina svarta gardiner, enbart för att jag, om det är alltför ljust någon morgon efter det vart allt för sent, vill ha mitt dunkel. Men testa att byta gardiner till våren, ha lite påskliljor i fönstret, byt färger på kuddar eller liknande. Men gå inte överstyr, eftersom för mycket saker kanske gör ditt rum alldeles för rörigt. Sen behöver du inte designade ark eller den senaste modellen av byrå. Åk till IKEA och köp det nödvändigaste och sen kan du, under tidens gång, hitta det som passar in i ditt rum och låt det byggas på.

Regler är regler

Vissa korridorer eller hyresvärdar har särskilda regler som förbjuder grejer som halogenlampor, kokplattor och till och med ljus. Håll koll på policyn och gör ingenting utan att fråga så du inte riskerar att slösa pengar på någonting som inte får göras eller användas i alla fall.

Finn inspiration!

Om du har tur nog att få besöka ditt studentrum innan du flyttar in, kan du under tiden innan inflytt söka runt lite efter inspiration och se till vad du vill dekorera ditt rum med. Du kan kanske besöka en kompis som redan bor i studentrum eller har egen lägenhet och se hur de har gjort. Inspiration är ett ypperligt sätt att finna din stil, för hur du än vrider och vänder på det, så kommer din stil att komma in i rummet. Det är ett bra sätt att hitta kreativa inredningsidéer och visa hur man kan göra det mesta av ditt utrymme. Jag tror till och med IKEA har en hel avdelning med studentruminredning.

Det finns flera plattformer där du kan hitta inspiration, inte minst Instagram. Andra billigare inredningsbutiker som har snygga kataloger med tonvis av inspiration är t.ex. Granit, Søstrene Grene och Lagerhaus!

Växter

Blommor och inomhusväxter är ett perfekt sätt att skapa dimensioner i ditt studentrum. Inte bara är det snyggt att ha en monstera i hörnet av ditt rum, det är också bevisat bra för hälsan att omge dig med växter. Kolla in denna listan på trendiga växter som du helt enkelt inte kan döda.

Nu kanske du är intresserad av att hitta utbildningar och kurser inom inredning och design?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla