Nöje > intervjuer

Intervju med Caroline Roxy om projektet Skapa Skillnad

Caroline Roxy

Katri Lindgren, VD för Adviral AB, som är grundare av Skapa Skillnad: Jag är otroligt glad att Caroline är med oss i detta arbete för ett mer kärleksfullt nät. Hon lever mitt I skottlinjen, men är samtidigt en person med mycket skinn på näsan, som behövs i denna värld. Det behövs personer som kan bana väg för andra.

Av: Redaktionen
Lästid: 2 minuter
4 Jul 2017

Caroline

är en fantastisk tillgång som influencer och människa i detta projekt.

Vi har samma mål och så länge vi arbetar för att stävja näthatet så har vi en tanke i att det är görbart. Caroline tillsammans med andra profiler i detta arbete skapar skillnad. Sociala profiler är inspiratörer och om de arbetar för en nolltolerans så kommer följarna förstå att det är rätt väg att gå.

Vi kommer längre av att hjälpa varandra, uppåt är vägen att gå. Jobbar vi fram andra så arbetar vi naturligt upp oss själva i ett bra och positivt läge.

Vem är Caroline Roxy?

– Jag är en sprallig och kreativ tjej som älskar att skapa och att resa.

Du är en så kallad influencer, hur märker du av näthatet?

– Näthat ser jag dessvärre överallt och varje dag.

Vad kännetecknar näthatare?

– Det är oftast personer som har dålig självkänsla som tror att de kommer må bättre av att trycka ned andra.

Hur agerar du själv kring näthat?

– Jag brukar svara genom att hänvisa till Skapa Skillnad, och ge dem en fin komplimang istället för att svara något lika dåligt tillbaka. När näthatare skickas vidare till #skapaskillnad ger det bra effekt eftersom de då kan förstå sitt beteende och lära sig

Skapa Skillnad är projektet du är involverad i, vad mer exakt är det?

– Vi är ett gäng tjejer som skapade detta projekt i form av en hemsida, instagram och podcast där vi lyfter och diskuterar ämnet, samt hjälper både de som är näthatade och näthatare. Skapa Skillnad finns till för att belysa och hjälpa. Vi skickar vidare men försöker förklara att det är mobbaren som äger problemet.

Varför är detta ett ämne som du tar ställning kring, har du själv blivit utsatt för mobbning i någon form?

– Det är en så himla onödig grej att lägga energi på eller må dåligt över. Jag har inte blivit utsatt för mobbning i någon högre grad, men jag tror de flesta någon gång känt sig utanför på någon nivå.

Kan vuxna göra något åt näthat, och hur?

– Absolut, att säga ifrån och engagera sig och lära de yngre att det inte är okej. Det finns massor av tips hur man, skapar skillnad.

Vad har du för råd till unga som blir utsatta för näthat?

– Försök förstå att det inte är dig problemet ligger hos, försök istället se om det går att hjälpa näthataren att sluta och komma över till den goda sidan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla