Nöje > intervju

Intervju med Eric Saade - kärleken mår bra

Foto Ninja Hanna

Eric Saade, ja han är just Eric Saade för de allra flesta och från att ha varit Sveriges svar på Justin Bieber ” och alla tjejers Eric så kommer han snart få visa upp vem han är för en bredare publik. Eric slog igenom tidigt, han signade sitt första skivkontrakt bara 15 år gammal. Men hur ser han liv ut idag? Vad är planerna och vad gör honom lycklig?

Av: Redaktionen
Lästid: 4 minuter
25 Sep 2017

Chili pratar med Eric på telefon en fredag eftermiddag i slutet av augusti. En kväll, berättar han, som ska bli superlugn och tillbringas med flickvännen och kompisar med AW och middag ute på stan.

Din sommar Eric, hur har den varit?

– Min sommar började hektiskt, med mycket jobb men från juli har den varit lugn och jag har kunnat resa en hel del och fått mycket sol och värme. Skönt, för jag älskar värmen och det har inte varit så varmt i Sverige denna sommar.

Jag har seglat i Kroatien, varit i vackra Toscana och en sväng till Spanien.

Bästa sommarminnet?

– Få turnera under en svensk sommar. Jag bara älskar att vara ute på spelning och för mig är just svensk sommar att turnera och möta min publik. Hade jag inte kunnat göra det så skulle jag nog åka bort dit det är varmare på sommaren. Men att turnera är absolut bäst.

Du är en av deltagarna i årets nya program av Så Mycket Bättre, hur mycket får vi se av Eric Saade, som vi inte känner till?

– Svårt att säga, jag är mig själv bara, kan inte anpassa mig riktigt för något eller någon. Alltså jag menar att det inte fungerar att vara någon som jag inte är. Man får nog lära känna mig mer än bara genom musiken och man får säkert en sida man inte ser när jag uppträder.

Men det är ju så med det programmet, man får se personerna bakom artisten på riktigt liksom. Jag får också en chans att få visa upp en annan musikalitet än vad mina fans och publik normalt är vana vid.

Du började din karriär tidigt och i bandet What ́s Up. Har du någon kontakt med de andra från den tiden?

– Nej faktiskt inte. Förutom med Robin Stjernberg, vi hörs då och då men vi umgås inte privat.

Som16-åring började du pendla mellan gymnasiet i Helsingborg och karriären i Stockholm. En enorm artistcirkus rullade på och du upplevde för första gången en så allvarlig stress som sedan utbröt i panikångest.

– Ja, helt riktigt, första gången jag fick panikångest var jag 16 år, och sedan dess har jag levat med det. Det är inte något som bara försvinner. Det började just då när jag pendlade, alt blev helt enkelt för mycket. Panikångesten är ofta en undermedveten stress.

Är du rädd att det ska hända igen?

– Jag aktar mig för att bli alltför stressad, jag hanterar sådant bettre idag och känner av när det är dags att kanske trappa ner på en del saker. Man måste lära sig att prioritera.

Du har fått så många utmärkelser genom åren. Vad är du mest stolt över?

– Jag har ingen större drivkraft att göra saker för att jag ska utnämnas eller så, för mig är den bästa utmärkelsen man kan få när ens låt blir stor, en konsert fylls med folk som gillar din musik och dig.

Kärleken, just nu?

– Kärleken mår bra.

När vet man att man är älskad på allvar?

– Oj, vilken bra fråga, det är väl så att ingen människan vet- hade man den instinkten så hade allt varit enkelt. Det är en känsla som är svår att veta, Man hoppas nog mer än vet.

Favoritchill när du är ledig?

– Det är att vara med vänner, familj och att åka ner till Skåne, annars så är det att resa förstås. Jag hatar kyla.

Var skulle du kunna tänka dig att bo utomlands?

– Var som helst där det finns ett fungerande samhälle, och det måste vara varmt.

Bästa sommarplåga?

– En trubadurig låt med Jason Mraz, ”I am yours”.

Inför gymnasiet, hade du svårt att välja program?

– Ja det hade jag, jag höll ju redan på med musiken, jag var redan signerad. Därför valde jag ett program utanför musiken, för att inte tröttna. Valde mediaprogrammet och inriktningen fotografi.

Vad hade du valt att arbeta med tror du om du inte blivit artist?

– Tror något inom entertainment, regisserat, producerat på något sätt. Jag är kreativ i tanken och älskar att skapa.

Vad ger du för råd till den som är skoltrött?

– Försök att fokusera och ta reda på vad du vill och vad du verkligen är intresserad av, snarare än vad du ska plugga till. Även om du inte vet exakt vad du vill arbeta med i framtiden. Skolan är trots allt bra, man har ju en stor del av sitt liv där, man får en stor allmänbildning och socialt cv som faktiskt är viktigt.

Dina mål för närmsta åren framåt?

– Testa ny mark, kanske släppa min första skriva på svenska, att få göra ett annat avtryck.

Vad är viktigt för dig för att du ska må bra?

– Viktigas är familjen, mina närmaste och mina vänner. Spelar inte så stor roll hur många man står jättenära. Men det är viktigt att ha några som man vet alltid finns där.

Text: Tina Gardsten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla