Nöje > intervju

Intervju med mystiska Kamferdrops

Foto:

”Jag trodde änglarna finns”, så kommer du antagligen börja sjunga på sommarens stora sommarplågehit, med artisten Kampferdrops. Missa inte våran intervju med henne!

Av: Redaktionen
Lästid: 3 minuter
20 Jul 2018

När Chili Magazine intervjuade Kamferdrops hade hon fortfarande inte kommit ut med sin riktiga identitet bakom masken. Idag vet vi att tjejen bakom masken i själva verket heter Heidi Musum, är 25 år gammal norska som med sin mask intagit både Mello-scenen och merparten av våra radiokanaler!

Nu går sommaren mot sitt slut - hur har din sommar varit?

— Åh, helt surrealistisk, konstig men på ett mycket positivt vis skulle jag vilja säga. Den har känts väldigt innehållsrik, jag har åkt runt så mycket och till så många ställen på sommarens Sverigeturné och det är jag så tacksam för. Innan hade jag inte alls sett speciellt mycket av Sverige, mest varit vid gränsen dit vi norrmän åker och handlar för att det är billigare än i Norge, haha!

När du valde just den här låten som från början gjordes av ett superpopulärt norsk dansband, Ola Ivars, och svenska Kikki Danielsson, anade eller förstod du att det skulle bli en sådan totalsuccé och sommarhit?

— Nej absolut inte, det var bara en kul grej från början. Jag ville skapa något där jag inte kände mig begränsans. Inte tänka så mycket på vad folk tyckte, helt enkelt få ha kul och jag tycker inte att man måste ta allt så otroligt seriöst. Alla, eller de flesta gillar ju låten, och blir glada av den.

Du är hemlig och har hållit hårt på vem du egentligen är, men berätta om din väg till artisteriet?

— Vägen dit har varit lång. Jag har i och för sig alltid hållit på med musik och även en del tv, men nu var det liksom naturligt att släppa på allt. Jag hade en inre känsla av att nu drar jag på och det blir vad de blir. Det är befriande att släppa loss, annars kan musikbranschen innehålla så mycket saker att rätta sig efter, hur man ska sälja sig och sitt musikkoncept för att slå och passa en speciell målgrupp till exempel, så har jag aldrig tänkt.

Ingen ålder, inget fack, jag har bara gjort det som kändes bra, kul och rätt.

Hur va du i skolan?

— I högstadiet och gymnasiet var jag lite okoncentrerad, men jag kände mig alltid fri och kreativ och oroade mig inte så mycket över vad jag skulle göra.

Din bästa sommarplåga?

— Rosa helekopter med peaches.

Förhållande, är du tillsammans med någon?

— Nej, inte riktgt kanske. Jag träffar en väldigt vacker person men…. jag är singel.

Jag trodde änglarna fanns, till den låten kan man inte låta blir att tänka på något som berör. Va har berört dig?

— Det är, eller får mig är det en ganska tydlig kärlekslåt, det är direktheten jag tycker om i texten och ja, tankarna går alltid till någon som jag tänker på extra mycket.

Vad händer nu och framåt för Kampferdrops?

— Fler gig i Sverige blir det, det blir en ny remix i höst/vinter och jag är mitt i en massa intressanta samarbeten. Jag bara kör på nu.

Det har inte blivit så mycket semester för dig i sommar eftersom du turnerar den nästa tiden, men vad gör du när du tar semester?

— Camping, jag bara älskar campa, grilla och gå omkring i träningskläder. Det är bara bäst.

Drömpresenten?

— En campingbil!

Det bästa med livet?

— Kikki Danielsson - och camping!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla