Nöje > intervjuer

Jessica Pamlin - Jag tar ingen skit!

Jessica Pamlin

Hon har en utav Sveriges största matkanaler på youtube med ca 70 tusen prenumeranter. Hon är en person som vägrar ta skit och inspirerar många unga. Men har hon alltid varit så här tuff? Har hon alltid haft en bra relation till mat? De tar vi reda på i intervjun med Jessica Pamlin.

Av: Jennifer Agerberg
Lästid: 5 minuter
21 Sep 2017

Det är lunchtid och på Östermalmstorg i Stockholm är det fyllt av hungriga människor. Människor som springer in på de olika restaurangerna som finns här omkring i jakten på mat. Nästan som på savannen, vem hinner först, vem får turen att sitta vid en fönsterplats? Även fast hösten är på väg har människorna inte tid att sätta på sig sin jacka i jakten. Mitt bland allt detta spring, ser jag henne. Jessica Pamlin, dagens stjärna. Hon bryter av den hetsiga matjakten med ett lugnt hej. Vi går tillsammans in på närmsta café. Väl framme hos baristan beställer hon en kall chailatte medan jag själv tar en svart kaffe.

När vi satt oss till rätta och diskuterat valet av en kall dryck under denna tiden av året berättar hon hur en vanlig dag ser ut för henne.

– Jag går upp vid 10 tiden och tar en promenad med hunden. När det är gjort blir det oftast frukost. Just nu är jag i en mack period. Jag älskar mackor! Sen att jag jobbar extra på ett café och kan få bröd därifrån gör saken bara bättre. Efter att jag ätit brukar det bli att jag jobbar med Youtube. Antingen planerar jag videos eller fixar något samarbete. Vid 2 - 3 tiden blir det oftast lunch. Köpmat är det vanligaste och att jag passar på att spela in en video i samband med måltiden. Som mukbangs (video där jag äter framför kameran) eller att jag jämför olika matprodukter eller matkedjor. Efter det umgås jag oftast med nära och kära, fram tills det är dags för middag. Som mamma och pappa lagat. Sedan spenderas kvällen oftast hemma med pojkvännen.

Du har ju som sagt en Youtube kanal med inriktning på mat. Vilket vi förstått är en stor del av ditt liv och intresse. Men hur kommer det sig att du började göra matvideos? Har du alltid varit intresserad av mat?

– Mat för mig har absolut inte alltid varit en självklarhet. Jag hade under en period i grundskolan då mat inte alls var min vän. Jag led av ätstörningar och fick till slut hjälp av min moster som är utbildad dietist. Idag skulle jag kalla mig själv ”frisk”. Även fast jag ibland kan få återfall. Jag tror aldrig man kan bli helt frisk… Utan man har det alltid någonstans i bakhuvudet. Det är ändå en psykisk sjukdom och inte bara en förkylning.

Mitt matintresse började någon gång i början i gymnasiet efter denna tuffa period. Jag bestämde mig då för att göra maten till min bästa vän istället för fiende. Efter det har mitt intresse för mat bara ökat. Idag har jag en av Sveriges största matkanaler inom Youtube värden. Mitt mål är att både kunna inspirera och bevisa att mat är något våran kropp behöver och inget vi ska vara rädda för.

Eftersom du nämnde att ditt matintresse startade runt gymnasietiderna, hur tycket du maten var i gymnasiet?

-Jag gillade inte alls maten i skolan. Oftast köpte jag något i skolans café eller gick förbi någon snabbmatskedja i centrumet intill skolan. Jag är en person som verkligen behöver äta för att inte tappa koncentrationen. Så att skolans mat oftast inte gick att äta var inte till en fördel för mig under min gymnasietid.

Ett tips om ni inte gillar maten… Ta med egen!

Berätta lite mer om dig som person under gymnasiet, vem var du? hur uppfattade du din gymnasietid? Tycket du att du valde rätt skola och linje?

– Jag har alltid varit blyg som person. Jag hade mitt tjejgäng och det var dom jag pratade samt hängde med. Men när jag började gymnasiet blev jag mer säker i mig själv. Jag utvecklades enormt som person och blev både mer social och utåtriktad. Jag började acceptera mig själv.

I gymnasiet var jag den tjejen som inte orkade plugga, utan umgicks hellre med mina vänner och gjorde roliga saker. Men jag var fortfarande i skolan en stor del av tiden och tog studenten. Idag ångrar jag både mitt val av linje och mitt val att inte plugga ordentligt. Jag valde linje utifrån vad mina vänner skulle välja och vad mina föräldrar tyckte. Samhälle beteende var inte rätt linje för mig. Hade jag valt idag hade jag antingen valt en media eller teater inriktning. För det är det jag tycker är kul och ser mig jobba inom.

Så vad har du för tips när det kommer till att välja linje samt gymnasium?

-Mitt absolut först tips är att välja något du verkligen känner att du kommer orka med och vill göra. Ta inget som dina kompisar vill göra eller dina föräldrar tycker du ska välja. Det går alltid att läsa till kurser i efterhand.

Tänk inte på tryggheten. Våga utmana dig! Du kommer alltid hitta nya vänner. Om du väljer en linje du själv gillar kommer du säkerligen ha flera likadana intressen som dina klasskompisar.

Men om vi lämnar din utbildning och skolan, för att blicka framåt istället. Vart ser du dig själv om 5 år?

– Om 5 år har jag en fast anställning. Antingen bakom eller framför en kamera. Jag bor ihop med min pojkvän Martin och vi har minst 1 barn. Antingen en Charlie eller en Miley. Jag vet inte om jag fortfarande håller på med Youtube men förhoppningsvis. Det är ju ändå ett stort intresse jag har!

Det mesta som finns kvar av den kalla chai latten är nu is. Runt oss har nu folk börjat titta lite fundersamt mot det bordet där vi sitter. Men Jessica ser ändå lika självsäker och bekväm ut som i sina videos. Man ser att hon lever upp till sin tatuering. Tatueringen ”ta ingen skit” som hon ofta nämner och lever efter.

Hon menar att alla är bra precis som de är och att livet är för kort för att bry sig om vad andra tycker. Vilket vi kan se har tagit henne långt. Hon satsade på en kanal med inriktning på mat och idag har hon strax under 70 tusen prenumeranter på sin kanal.

Så hennes tips till er är: Ta ingen skit! Gör det ni vill och tro på er själva.

*Här hittar ni henne: *

Instagram: pamlinjessica

Snapchat: pruttjessi

Youtube: Jessica Pamlin

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla