cady
Nöje > intervjuer

Juliander - ”Jag har alltid haft väldigt stora drömmar”

Foto: Emma Svensson

Juliander är den 20-åriga Stockholmsartisten och låtskrivaren som tagit världen med storm! Killen som längtade hem under skolåren för att få göra sin egna grej!

Av: Jennifer Agerberg
Lästid: 6 minuter
19 Nov 2018

Klockan är strax efter elva och jag sitter i ett rum på Sony Music Sweden för att vänta in dagens stjärnskott. När han äntligen anländer gör han det med stil. Håret uppsatt i en slarvig tofs, ett par svarta jeans och en mörkgrå långärmad tröja, toppat med ett par orangea solglasögon. Han går emot mig samtidigt som han tar av de orangea solglasögonen och sträcker fram sin hand för att presentera sig.

Juliander är den 20-åriga Stockholmsartisten som hunnit med en hel del. Han släppte den 22 september 2017 sin första singel “Same Moon” och efter det har allt bara rullat på. Han har hunnit synas som förband på Zara Larssons Europaturné och släppte i samband med detta ytterligare en singel “The One”. Dessutom hörs han nu på Alan Walkers “All Falls Down” tillsammans med Noah Cyrus. En kille vi absolut kommer få se mer av den närmsta tiden!

juliander-intervju-piraja

Fotograf: Emma Svensson

Efter att han presenterat sig och tagit av sig sina solglasögon ber jag honom att beskriva sig själv lite kort, jag vet hans namn men blir så nyfiken på att veta mer. 
– Jag skulle nog säga att jag är en hårt arbetande låtskrivare med musiken som dröm!
Jag är en 20-årig halvnorsk kille som är född och uppvuxen i Stockholm.

Om jag säger ordet skola, vad säger du då?
– Mixed feelings, positivt för vissa och kanske inte lika nödvändigt för andra.

Vem var du i gymnasiet?
– Jag och mina polare var de som satt längst bak i hörnet av klassrummet. De första åren var jag lite stökig men blev lugnare i slutet av gymnasiet.  Jag var killen som längtade efter att få komma hem och göra min grej. Samtidigt som jag nu i efterhand tycker det är extremt skönt att ha gjort klart gymnasiet. Att ha klarat av skolan skulle jag säga är en trygghet.

Vad gick du för linje på gymnasiet?
– Jag gick Singer Songwriter på Rytmus i Stockholm.

Vad är ditt bästa skolminne?
– Studenten var fett! Annars skulle jag nog säga de kompisar man träffade under skolåren som man fortfarande hänger med. Idag har vi gått väldigt olika vägar och träffas inte alls lika ofta men har ändå kontakt. Det är inte ofta man varje dag får gå till en plats med personer man gillar och käka gratis lunch. Kanske inte det bästa minnet, men det bästa i de stora hela!

Tråkigast minnet då?
– När man blev utslängd från salar där man jammade för att det skulle hållas lektion. Eller de tillfällen man blev tillsagd för något man egentligen inte borde blivit tillsagd för. Annars har jag nog inte så mycket att klaga på. Jag jobbar väldigt bra under press och det var något skolan gav mig. När jag visste att jag egentligen hade andra saker från skolan att göra så blev det ofta bra låtar. Jag hade stress från skolan som gav mig mindre men effektiv tid till att skriva låtar.

“Don’t let perfect be the enemy of good enough”

Vad skulle du säga fick dig att våga satsa på musiken?
– Jag blev signad när jag var sexton och har skrivit låtar sedan dess. I början av 2016 blev jag trött på att det aldrig blev som jag ville.. Screw it tänkte jag.. För att få det som jag vill måste jag göra det själv. Jag såg quoten ”Don’t let perfect be the enemy of good enough” som jag blev inspirerad av. Jag ville alltid att det skulle vara perfekt, vilket gjorde att jag inte vågade göra något själv. Jag tänkte alltid att alla andra var så mycket bättre. I januari 2016 satte jag upp ett mål att skriva något varje dag.. Även om det bara var en rad eller en vers. Jag hamnade i ett flow och det var inte några rader utan låtar. När jag sedan spelade upp låtarna för min A&R (Artist and Repertoire) sa han till mig; ”Du behöver inte någon bättre, du kan göra det här själv. Vilket gav mig en egoboost till att fortsatta och idag är jag här!”

Vad är ditt roligaste musikminne?
– Det är nog Zara Larsson touren! Jag fick chansen att vara förband till henne, en speciell känsla men lätt det fetaste jag gjort. Jag minns känslan jag hade innan touren och efter. Hur mycket jag lärt mig genom att göra dessa sju gig. Att få spela sina egna låtar och se hur folk kände igen en var magiskt. Det var till och med så att vissa sjöng med i mina låtar och hade skyltar med mitt namn. Helt obeskrivligt!

juliander-artist-intervju

Fotograf: Emma Svensson

Du har fått sjunga i Alan Walkers låt ” All falls down”, hur har det varit?
– Det var också en sjuk grej! Låten släpptes samma dag som jag gick på tour med Zara samt att jag släppte min andra egna singel samma dag.  Alans låt var egentligen bortlovad till en annan musiker men jag vägrade att inse att jag inte fått den. Jag skrev till min manager och fick svaret; ”everything happens for a reason”.
Men jag vägrade ge mig. Jag hade en känsla av att något weird skulle hända och låten skulle bli ”min”. Dagen innan satt jag hemma och gjorde allt för att få bra energi. Skrev lite musik och gick och la mig tidigt. Dagen efter ringde telefonen och det var min A&R som berättade att på något konstigt sätt hade låten öppnats upp och nu var min. Jag minns att jag skrivit i en bok att denna dag var en av de största dagarna i mitt liv. Allt hände samtidigt, min egen låt ”The One”, Alans låt ”All Falls Down” och Zara Larsson tour.

Läs mer: Från nedklottrade låttexter på mobilen - Molly Sandén berättar om albumet

Har musiken varit en dröm sedan du var liten?
– Ja, när alla i grundskolan hade intresse för sport var jag killen med intresse för musik och dans.  Musiken har alltid varit viktig för mig.. Alla säger alltid ”jag har musiken i blodet” och det stämmer verkligen in på mig. Även om det är cheezzy att säga..

Vad är ditt nästa mål inom musiken?
– Ett av de största målen jag har är att kunna gå på en egen arenatour för de som gillar mig och min musik. Fast just nu hoppas jag bara att min EP går bra och att jag fortsätter att utvecklas inom musiken. 
Jag har alltid haft väldigt stora drömmar inom musiken och på något sätt har jag känslan att de kommer ske. Jag säger aldrig tänk om det händer utan säger.. Tänk när det händer!

“Du måste bara jobba hårdast”

Vad inspirerar och motiverar dig?
– Stora drömmar, som att blir störst och kunna leva på musiken.  Att bli bäst på något motiverar mig och är det jag strävar efter.

Tips till unga överlag?
– Jobba hårdast och tro på er själva. Även om någon annan har bättre förutsättningar så kan du lyckas. Du måste bara jobba hårdast. Vill du bli något kan du inte bara sitta och hoppas på att saker ska ske. Inse att du kan men att du kommer behöva göra arbetet själv. Jag tror att du måste göra det du vill tio tusen timmar för att blir bäst. Tänk er allt som en muskel, när du tränar blir den större och bättre. Så är det med drömmar också, så work hard!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla