cady
Sponsrad

Kan ekonomi verkligen vara roligt?


Kan ekonomi vara roligt?

Att kunna hantera sin privatekonomi är ett måste när man är vuxen, men medan en del verkar tycka att det är intressant och roligt att läsa om ekonomi så är det troligtvis fler som tycker att det är hur tråkigt som helst. Går det verkligen att börja tycka att ekonomi och kringliggande ämnen är roligt, eller är det ett intresse som man måste vara född med? Här tar vi reda på hur det ligger till.

Rätt information och format gör skillnad

Idag går det att få ekonomitips genom poddar, bloggar och på sociala medier. Tiden när man var tvungen att läsa tråkiga ekonomiböcker eller tidningarnas ekonomisidor är förbi. Att lära dig om ekonomi på det sätt som passar dig är a och o om det ska vara tillräckligt roligt för att du ska fortsätta. En ekonomiblogg som Pengar.gg ger till exempel ekonomitips inom flera olika kategorier för dig som vill lära dig genom korta och lättförståeliga blogginlägg. När du ska lära dig något nytt är det dessutom viktigt att lära dig jargongen, och det gör du snabbt genom att läsa på olika ekonomibloggar eller genom att lyssna på ekonomipoddar.

Kan ekonomi verkligen vara roligt?


40 minuter ekonomi, 20 minuter roligt

Du kanske är tvungen att lära dig ekonomi för skolan, jobbet eller för att fixa din privatekonomi? När man är tvungen att lära sig något så känns det ofta tråkigare, men ett tips är att balansera lärandet. Spendera 40 minuter på att lära dig något du tycker är tråkigt, som ekonomi i detta fall. När du har gjort det så får du spendera 20 minuter på att lära dig något som du tycker är roligt. Samma sida som vi tipsar om ovan har även en sida om kaffe som är intressant och rolig att läsa på, samtidigt som informationen håller igång hjärnan. Men du kan välja vilket ämne du vill, fast det får inte vara passivt! Håll igång hjärnan med 20 minuter roligt och 40 minuter nödvändigt för att lära dig på ett mer motiverande sätt.

Resultat gör det roligt

När man får resultat blir saker roligare. Det gäller för träning, språkinlärning och även för ekonomi. Om du lär dig hur du sparar bättre så är det väldigt motiverande när sparpengarna börjar samlas på hög. Det är ännu mer inspirerande när du får använda pengarna som du har sparat. Lär du dig investering så motiveras du när investeringarna börjar ge avkastning och du vet hur du ska återinvestera pengarna för att få ännu mer pengar. Fokusera därför på målen som du vill uppnå med att lära dig ekonomi. När resultaten kommer är det kul att fortsätta lärandet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla