Nöje > tv-serier

LIKEA - Ny TV-serie om drömmen om att bli känd

LIKEA TV-serie på Cmore

Likea är ett eget litet universum där omoral och falskhet gömmer sig bakom varje hörn, men i botten ska tittarna känna att det finns värme och en stark tro på att vänskap besegrar allt.

Den 6 april hade nya humorserien Likea premiär på Cmore. I serien följer vi journalisten Cajsa (Vera Herngren) och hennes influencervän och chef, Rut (Felicia Danielsson) när de tillsammans navigerar fram i den snåriga men glittrande influencervärlden.

Likea är en serie om vänskap, kärlek och drömmen om att bli känd.
– Likea föddes ur vår fascination över sociala medier, och framförallt influencers som idag är världens rockstjärnor. Släng in en gammal vänskap som helt plötsligt har en ny maktbalans, så har du Likea. Extra allt pepprat med allt sånt som tillhör vår generation – ångest, social climbing, missnöje och sist men inte minst, narcissism, säger Vera Herngren och Felicia Danielsson som också skrivit manuset till Likea.

Likea - tv-serie på cmore

Likea är en satirisk humorserie med glimten i ögat. Cajsa (Vera Herngren) är en nyutexad journaliststudent som inte lyckas få något jobb. Rut (Felicia Danielsson) är en lättpåverkad influencer och ett kändisbarn som alltid levt med uppmärksamhet. I brist på andra erbjudanden måste Cajsa ta ett jobb som Ruts koordinator och inser snabbt

att det är ett läskigt klimat i influencervärlden. Där råder tydliga hierarkier och en skvallrig kliva-över-lik stämning.

Något som chockar Cajsa ännu mer är att influencer-Rut är en helt annan person än vännen Rut. Rut är del av den trendiga agenturen Fube Agency som drivs av äkta paret Lukas (Måns Nathanaelson) och Liselotte (Susanne Thorsson). En duo och ett bolag där reach går före känslor och välmående.

Rut och Cajsa sätts dagligen på prov i den stenhårda konkurrensen. När de nya gullungarna på agenturen, Texas Amadeus (Edvin Törnblom) och Lolli (Matilda Källström) tar alla Ruts uppdrag tvingas hon att ta till hårda metoder för att få sin värdighet och följare tillbaka.

Cajsa smider egna planer på hur hon själv ska nå framgång, även om det kan betyda att dra ner Rut i smutsen. Är hon villig att gå så långt?

Bortom influencerlivets måsten finns också kärleken i Ruts liv, skådespelaren Markus (Hannes Fohlin). Kommer det någonsin bli dem, och vad tycker i sånt fall hennes följare?

I rollerna ses också bland andra, Alexander Salzberger, Maria Nohra, Hanna Dorsin, och Måns Herngren. Serien går att streama på Cmore.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla