cady
Nöje > musik

Mollie Minott - Superbegåvning med håll-käften-karisma

Foto banner: Erik Dilexit, Foto lista: Adam Dimpker
Av: Tina Gardsten
Lästid: 5 minuter
18 Mar 2021

Efternamnet uttalas ”Majnott” och på pappas sida har Molly jamaicanska rötter. Uppvuxen i Oskarshamn fick hon tidigt ett intresse för att både sjunga och spela sin egen musik.

Så här skrev Mollie på sin FB sida dagen innan sin 25:e födelsedag och dagen efter den nya singelreleasen – ”False Alarm”:

”Tonight is my last night as 24. Jag förstår nu vad alla pratar om… Hjärnan stannar vid en ålder men åren tuffar på! Jag är ju bara den där lilla flickan som stod på mitt rum och låtsades vara sångerska framför spegeln. Den där 17-åringen med brustet hjärta som trodde att livet var slut där och då… När jag var liten trodde jag att jag skulle ha 3 barn nu, men jag är ju bara barn själv!? Eller?? Jag har iallafall så mycket kvar som jag vill uppleva. Känner mig konstigt nog å andra sidan, som dubbla åldern pga allt jag redan fått vara med om. Kort sagt, älskar livet och allt vad som ingår! Hoppas på många friska år till!

Ps. Som present önskar jag att ni lyssnar på False Alarm Den är aaasgo att spela på träningspass eller i bilen

Puss på er! ”

Mollie Minett

För er som inte minns så är hon även tjejen som var med i Idol 2014.
”Mollie ÄR musik” sa Anders Bagge då från juryn. Publiken höll med och röstade fram Mollie till finalen ihop med Lisa Ajax Globen, där hon tog hem en andra plats.

Med sin medverkan i Idol och det som Mollie gjort innan sporrades hon att fortsätta att komma ut med sin egen musik. Under 2016 investerade hon i en studio och tog ett break från både scenen och offentligheten. Det var då hon kunde kliva in och börja skriva och spela in egna låtar. Idag har Mollie ett stort nätverk bestående av olika team som hon skriver musik med både i Sverige och utomlands.

Fredagen den 5 mars släppte hon nya singeln False Alarm . Vi bad Mollie berätta hur den kom till och vad står den för.
— Den handlar om en tid när jag var väl 18–19 år och bodde ihop med en kille jag då hade ett förhållande med. Allt var rätt bra och det var egentligen inget större fel men jag kände att jag kvävdes på något vis i vår relation och det fanns inget utrymme för någon av oss att utvecklas. I låten tar jag upp hur svårt det kan vara att lämna en trygghet som egentligen inte är någon trygghet. Inte i någon annan låt har jag lyckats förklara det så bra som just denna.

”IDAG SÄGER JAG NOG ATT JAG SKULLE VILJA VARA MER SOM TYP BJÖRN SKIFTS – HAN GÖR ALLTID SIN EGEN GREJ”

Du har sagt en gång att du vill bli Sveriges svar på Rihanna - är det så?
Mollie skrattar högt. — Åh hjälp har jag sagt det? Ja visst, har jag alltid tyckt om det Rihanna gör och man ska sikta högt. Men det viktiga jag fått med mig under den tiden jag fått hålla på med musik är att jag vet att det är det jag vill göra. Idag säger jag nog att jag skulle vilja vara mer som typ Björn Skifts – han gör alltid sin egen grej.

Mollie Minott

När får du som mest och bäst inspiration?
—För mig handlar det mycket om min egen självkänsla och mitt eget självförtroende. Att våga förmedla ut det jag känner och att ta fingret på sådant som känns klyschigt på ett bra sätt. Jag får väldigt mycket dm:s om just detta och jag försöker och vill verkligen vara så ärlig som möjligt, att ta på hur jag växt upp med min prestationsångest till exempel. Att aldrig blir bra nog inför sig själv, vilket är en betydande del till varför jag inte släppt någon musik på länge, men jag kommer mer och mer förbi sådana hjärnspöken. Och det är det jag så gärna vill visa andra att det faktiskt går att ta sig ur. Helt enkelt att lära sig att älska den man är helt enkelt.

Hur var din tid i gymnasiet?

—Jag gick Estetiska programmet på Oscars gymnasiet i Oskarshamn där jag bodde då. Och det var helt rätt för mig, jag fick ju göra mycket av det jag tyckte om och ville syssla med. Idol kom ju emellan vilket förstås medförde att jag inte kunde vara i skolan så mycket under en tid men jag tog igen det och det var hittills de bästa åren i mitt liv.

”MIN RIKTNING SEDAN JAG VAR SEX ÅR VAR ATT JOBBA MED DJUR MEN DET VISADE SIG ATT JAG VAR ALLERGISK”

Vad hade du gjort om inte du valt artisteriet och musiken?
— Min riktning sedan jag var sex år var att jobba med djur men det visade sig att jag var allergisk. Men jag tror säkert att det blivit att jag jobbat nära med barn eller människor på ett eller annat sätt.

Dröm att uppnå?
— Helst vill jag kunna försörja mig på att turnera och fortsätta vara artist och att verkligen hitta min publik. Min musik är ju även för en lite äldre publik – jag behöver och längtar så efter att komma ut och få visa vem jag är.

Den bästa lediga dagen - hur tillbringar du den?
— Jag tränar definitivt något. Och lyssnar på en Jonas Brothers låt och väldigt gärna en brunch med bananpannkakor till. Vara i solen och göra några aktiviteter ute - det är en bra ledig dag.

Familj: Mamma, pappa och sex hel- och halvsyskon
Bor: Varberg
Födelsedag: 6 mars
Pojkvän: Adam Dimpker

Mollie Minott False Alarm

”False Alarm” (bif) den 5 mars. Låten handlar om att vara i ett förhållande där du känner dig inlåst. Det handlar om att gå in i samma dåliga vanor istället för att bryta sig loss. Du väljer att stanna för att du är rädd för förändring och är säker på vad du har även om det inte är bra för dig. Det är en påminnelse om att jag förtjänar det bästa i livet och att uppleva nya saker. Människor som ger dålig energi eller hindrar mig från det borde inte vara i mitt liv.

Läs även: Klara - Först Sverige och sen världen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla