bic
Nöje > livsstil

Nordisk Mytologi på Netflix

Ragnarök

Ragnarök

Inget att göra under sommarens regniga dagar? Passa på att kolla på denna nordiska mytologi som är en relik från det förflutna. Eller? Legenderna får nytt liv när Ragnarök släpptes på Netfl ix den 31 januari. Serien är skriven av Adam Price och består av sex avsnitt.

Ragnarök är ett coming-of-age drama och en modern tolkning av nordisk mytologi. Serien utspelar sig ute på den vidsträckta och trollbindande norska landsbygden i den fiktiva staden Edda. Berättelsen kretsar kring invånarna i staden, men är alla de personer de påstår sig att vara?

Under historiens gång upplevs en drastiskt föränderlig värld: smältande glaciärer, varma vintrar och våldsamma regn. Vissa säger att Ragnarök tycks vara på väg – om inte någon ingriper i tid…

Serien är fylld av SKAM-skådisar, men kanske inte lika mycket tonårsdrama. En perfekt serie för dig som gillar mytologi och gärna ser lite sci-fi i en nordisk miljö.

Ragnarök produceras av SAM Productions med Adam Price som skapare och manusförfattare. Adam är också exekutiv producent tillsammans med Meta Louise Foldager Sørensen, producent är Stine Meldgaard Madsen, exekutiv manusförfattare är Emilie Lebech Kaae och för regi står Mogens Hagedorn.

I rollerna syns David Stakston (Magne), Jonas Strand Gravli (Laurits), Theresa Frostad Eggesbø (Saxa), Herman Tømmeraas (Fjor), Emma Bones (Gry), Henriette Steenstrup, Tani Mathias Hansen (Oscar), Danu Suntharasigamany (Iman), Odd-Magnus Williamson, Synnøve Macody Lund, Bjørn Sundquist och Gísli Örn Garðarsson.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla