cady
Nöje > musik

Olivia Creutzer med nya julsingeln All I want for christmas is you

Foton: CMN Bild AB och Magnus Norlén
Av: Mikael Enmalm
Lästid: 3 minuter
13 Dec 2021

Vi har lyssnat på Olivia Creutzers nya julsingel, som är en modern tolkning av Mariah Careys klassiska All I Want for Christmas Is You. I Olivias version har låten fått ett poppigare sound och det fungerar riktigt bra med hennes otroliga sångröst.

Foton: CMN Bild AB och Magnus Norlén

–– Det är inte bara mer poppigt… jag har även satt min egen touch på låten, så att det känns mer Olivia Creutzer. Låten släpps den 5:e november, så det är jättespännande, säger Olivia. Olivia är en nittonårig sångerska från Värmdö. Med över 3,7 miljoner streams på Spotify och mer än 20 000 spelningar i internationell radio är hon redo att ta sin karriär till nästa steg.

– Jag har älskat Mariah Carey, Whitney Huston och de andra pampiga rösterna sedan jag var barn och de är en stor inspirationskälla till min musik än idag. Jag har pratat i flera år om att göra en jullåt, men vi har hela tiden skjutit upp det, så jag är jätteglad att det äntligen blev av och att det blev en låt av just Mariah Carey.

Olivia har jobbat hårt senaste året, både inom hemtjänsten och med städning på helgerna, för att spara ihop pengar till sin första lägenhet. Hon har letat lägenhet till sig och pojkvännen under ganska lång tid.
– Till slut hittade jag den perfekta lägenheten, en tvåa på sjätte våningen i Gustavsberg. Fantastisk utsikt! Vi lade ett bud, fick den och jag hämtar nycklarna på måndag. Det blir ett helt nytt kapitel med nya lägenheten.

Olivia Creutzers

Foton: Magnus Norlén

Med dubbla jobb och en hel del tid i studion så blir det inte många lediga timmar kvar i veckan.

– Det är jättetrevligt att jobba inom vården och få hjälpa människor. Nu har jag dessutom börjat plugga till undersköterska och har som mål att i framtiden kanske läsa till läkare. Ibland är jag ledig på tisdagarna, men annars jobbar jag sju dagar i veckan.

Men det stannar inte där…
– Jag har alltid tyckt om att klä upp mig och göra mig fin. Speciellt om jag får stå på en scen. Därför skickade jag in en ansökan till Miss Universum Sverige, mest som en rolig grej. Sedan kom covid-19 och jag glömde bort ansökan.

Olivia gick vidare till finalen i Miss Universum

En dag i september, mitt i flyttbestyr och lägenhetsköp, hörde juryn av sig och berättade att Olivia gått vidare direkt till finalen i Göteborg den 30 oktober.
– Wow, oj! Jag hade inte räknat med det alls, men det blir nog jättekul. Jag kommer att åka ner till Göteborg med min pappa och göra en weekend, bo på hotell och se det hela som en rolig grej. En ny upplevelse.

Tidigare under 2021 har Olivia släppt tre singlar: Not So Fast och Dirty Work. Låtarna är producerade i LA och har gått bra på både Spotify och radio i USA och Europa. Den senaste singeln, Locked Up är skriven och producerad av Herman Gardarfve.
– Jag spelar in nytt hela tiden, så det är mycket som händer både i livet och i studion.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla