Nöje > intervju

Patrik Jean - "Man kan vara skör även som man"

Patrik Jean
Av: Felicia
Lästid: 3 minuter
27 Apr 2018

Patrik Jean

Efter några år som låtskrivare har Patrik Jean samlat modet och låttexterna för sin alldeles egna och personliga EP. Hittills har singlarna “Loved You once” och nu senast “Let Me Know” släppts. Vi fick chansen att prata med artisten om hans kommande EP, inspirationen och drömmar.

Hur känns det att äntligen satsa på dig själv som artist?

– Det känns jättespännande, det har alltid varit mitt sikte att bli egen artist och de senaste åren har jag samlat på mig de allra personligaste texterna. De har fått växa med mig. Nu när tiden känns rätt är jag redo att dela med mig av dem.

Du har under tiden som låtskrivare och artist valt att studera, berätta om det.

– Ja, precis! Jag läste Marknadskommunikation mot IT på Stockholms Universitet. En utbildning som är bra att luta mig tillbaka mot, speciellt inom musikindustrin.

Tänker du sköta din egna marknadsföring nu också?

– Jag har tillsammans med mitt management gjort lite PR-arbete för mina releaser, men jag kommer lämna över det till proffsen. Det ska bli skönt att bara fokusera på att vara kreativ som artist.

Du har bland annat, tillsammans med vänner, skrivit vinnarlåten till Idol 2017 och fler andra hitlåtar till stora artister som Felix Jaehn. Kommer du att fortsätta skriva låtar till andra?

– Ja, låtskrivandet är som terapi. Det finns inget mäktigare än att fånga någon annans uttryck i melodi och text! Jag har så mycket låtar och idéer inom mig som inte passar min stil, men som måste ut.

Berätta lite mer om din EP, du nämnde att du samlat på dig de allra personligaste låtarna?

– Den är som sagt inspirerad av ett tidigare förhållande. Jag lärde mig i det förhållandet att raka svar är OK även om de sårar, därifrån kommer inspirationen till min låt “Let me know”.

Vad vill du säga med låten?

– Att man kan vara skör även som man. Jag vill utmana machokulturen. Jag sjunger med hjärta och smärta - jag är känslig, men samtidigt stark.

Vad skulle du säga till andra unga som har liknande drömmar?

– Jobba hårt. Allt är möjligt om du planerar din tid. Men planera inte för mycket för det blir aldrig exakt så som man tänkt sig.

Vad är din allra högsta dröm som artist?

– Att få uppträda på Madison Square Garden i New York. Wow.

Let Me Know is out now. Let Me Know what you think! - - Written by me. Produced by @hermangardarfve. Piano played by @mellanbarn. Mixed by Simon Nordberg. #LIsFor #LetMeKnow

Ett inlägg delat av P͟͟A͟͟T͟͟R͟͟I͟͟K͟͟ J͟͟E͟͟A͟͟N (@patrikjean)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla