cady
Nöje > intervjuer

Peter Bláha -Träningen är en stor del av mitt liv

Peter Bláha

Många av oss känner igen honom från hans medverkan i svenska Gladiatorerna som “Pansar”. Han är idag egenföretagare och inspiratör som chockat oss både inom fysik och styrka och som person.

Av: Jennifer Agerberg
Lästid: 4 minuter
21 Feb 2018

Även om jag inte är en träningstjej kan jag inte sluta att imponeras av denne kille. Han har chockat oss både inom fysik och styrka men också som person. Från att ha varit den galna “Pansar” till en familjefar och kille man bara inte kan undgå att gilla.

Peter Bláha är muskelberget med tjeckiskt ursprung som är uppvuxen i Sverige. Han föddes år 1978 och är idag egenföretagare och inspiratör. Många av oss känner igen honom från hans medverkan i svenska Gladiatorerna som “Pansar”. Vi är idag extremt glada att få dela med oss av denna intervju vi gjort med Peter. En intervju som både inspirerar och ger oss förståelse för hur viktigt träning faktiskt är samt få reda på lite mer om mannen bakom karaktären Pansar.

Om jag säger skola, vad tänker du på då?

— En viktig del av att ditt liv som sätter grunden för vad du vill blir och jobba med i framtiden. Högutbilda dig även om du inte vet vad du vill bli, det ger en stämpel på att du kan lära dig saker och det kommer hjälpa dig på vägen i din arbetskarriär.

Foto:Peter Bláha

Foto:Peter Bláha

Vem var du i skolan?

— Först en försiktig kille som var rädd att göra bort sig men i ett senare skede vågade ta för sig mer.

Hur var din skoltid / gymnasietid?

— I mellanstadiet var jag mobbad mycket för mitt efternamn Blaha, det var en tuff tid med flera år utan vänner. I gymnasiet började jag styrketräna mer aktivt och i takt med att jag blev större fick jag mer respekt på köpet.

Vad är ditt bästa och sämsta minne från skoltiden/gymnasietiden?

— Sämsta var att bli mobbad och slagen och att alla skrattade när det var upprop i klassrummen när de sa mitt namn. Bästa är att jag började spela rugby i gymnasiet och kom senare med i juniorlandslaget och seniorlandslaget.

Har du studerat eller utbildat dig något efter skolan/gymnasiet? I sådana fall vad?

— Ja, jag läste till datateknisk civilingenjör på KTH.

Hur skulle du beskriva ditt jobb idag? Vad är ditt mål med det jobb du gör?

— Är entreprenör och driver 4 bolag inom träning och eventsegmentet. Målen är olika för bolagen men i stort är det gemensamt för dem alla att leverera en bra upplevelse och nöjda kunder.

Vidare till träning och hälsa, när fick du upp ögonen för träning och hälsa?

— Jag inspirerades av Arnold, Dolph och andra “action”-skådisar som fick mig att börja träna hårdare samt äta bättre.

“Var inte rädd för att misslyckas, tro på dig själv och kör.”

Vad betyder träning för dig?

— Träningen är en stor del av mitt liv, utan den orkar jag inte jobba så hårt som det krävs när man driver bolag. Den ger mig mental energi och glädje på samma gång.

Vad är ditt bästa träningstips till unga som känner att tid/lust inte rikligt finns där?

— Prioritera att träna regelbundet, minst 3 ggr i veckan. Passen kommer göra att du mentalt slappnar av och kan tänka bättre efter. Den tid du lägger ner på träning kommer du tjäna igen genom att du presterar bättre i skolan eller på jobbet, det är vetenskapligt bevisat.

Vi kan nu se dig i Gladiatorerna som Pansar, hur kommer det sig att du valde att ställa upp?

— Jag sökte faktiskt som utmanare först men kom inte med för att jag var för stor. När jag sökte igen två år senare ringde de upp mig och sa att de kände igen mitt efternamn, de mindes att jag var stor och bad mig komma på testerna för att bli Gladiator istället.

Foto:Peter Bláha

Foto:Peter Bláha

Vad har du lärt dig genom att medverka i Gladiatorerna?

— Att bjuda på mig själv genom att prestera under press men samtidigt misslyckas ibland utan att världen går under. Man får nya chanser att förbättra sig och göra bättre på.

Vad skulle du säga är det roligaste med programmet?

— Att träffa alla barn och få inspirera dem samt deras föräldrar till en aktivare livsstil.

Till sist, om du fick chans att prata med dig själv som ungdom, vad skulle du då sagt?

— Var inte rädd för att misslyckas, tro på dig själv och kör. Går det inte första gången så har du lång tid på dig att testa igen och igen tills du når dina mål.

Nu kanske du är intresserad av att hitta utbildningar och kurser inom friskvård och hälsa?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla