Nöje > livsstil

Snart kan du dejta på Facebook

Nya funktioner från Facebooks VD
Av: Felicia
Lästid: 2 minuter
1 Maj 2018

Facebook, Instagram, Whatsapp och Messenger. Mark Zuckerberg har delat med sig av några förändringar som kommer hända på plattformarna. Bland annat dejta!

I helgen höll Facebooks VD Mark Zuckerberg en konferens där han avslöjade några av de nyheter som kommer att hända inte bara på Facebook, utan även på Instagram, Whatsapp och Facebook Messenger. Grundaren betonade flera gånger, med glimten i ögat, just hur säkert de kommande funktionerna kommer att vara. Och drev även lite med sig själv! Se klippet där nere!

1. Videochatta på Instagram.

Det stämmer! Funktionen kommer göra så att du kan videochatta med dina vänner under tiden som du scrollar runt i ditt Instagram-flöde. Inte nog med det ska Instagram äntligen ändra flöde-funktionen så du slipper se bikini-bilder i ditt flöde (om det inte är det du vill såklart) och helt enkelt vara mer anpassat efter våra intressen!

2. Augmented Reality (alltså, coola filter) kommer till Instagram!

Filter var Snapchat allra först med - och vi kan helt enkelt inte låta bli hundöronen! Facebook verkar satsa stort på just AR och du kommer säkert kunna göra mer än att ha två valpöron på huvudet.

3. Watch Party.

Betyder att du kan se på en video och chatta med dina vänner om den på Facebook. Zuckerberg tog själv det omdiskuterade förhöret i kongressen som exempel där hans kollegor på Facebook gjort en egen grupp där de både kunde se förhöret och diskutera samtidigt.

screenshot_zuckerberg

4. Affärsprofil på Whatsapp.

Ingen gillar egentligen att prata med främlingar över telefon. Nu kan du enkelt skicka iväg ett meddelande till ett företag via Whatsapp, en tilläggstjänst som över 3 miljoner företag använder sig av redan idag.

5. Ur vägen Tinder - nu ska du dejta på Facebook!

“Not just for hook-ups” sa Zuckerberg medan publiken skrattade. Tjänsten tillåter dig att skapa en profil med dina intressen för att sedan matchas med personer som du inte är vän med (dina vänner kan alltså inte spionera på dig). I samband med hur aktiv du är på Facebook, t.ex. om du är med i en grupp eller attendar ett event, desto större möjligheter har du att träffa andra singlar. Det är flera som tror att Facebook dejtingfunktion kommer konkurrera ut Tinder.

Se klippet här!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla