Nöje > livsstil

Tävla med Odorem Mundi - ekologiska parfymnyheter

Tyler Sargent
Av: Redaktionen & Odorem Mundi
Lästid: 2 minuter
21 Mar 2018

Dennis och Anders är de två superentreprenörerna som skapat parfymmärket Odorem Mundi, ett av få ekologiska parfymerna som finns idag.

Odorem Mundi är den nya svenskproducerade parfymkollektionen som består av två “unisex” dofter - de riktar sig till killar men ska passa alla.

Nu har du chans att vinna en av de två dofterna!

I ett samarbete med Odorem Mundi har vi fått äran att tävla ut varsin parfym till två lyckliga vinnare.

Allt du behöver göra är att svara på frågan
Vad betyder namnet, Odorem Mundi?”.
Maila ditt svar till tavling@studentmedia.se

Tävlingen är avslutad!

Vad är en ekologisk parfym?

Till skillnad från de större parfymmärkena är alkoholen i en ekologisk parfym helt naturligt framställd av ekologiska råvaror. Dessutom är doftnoterna baserade på så stor andel naturliga ingredienser som möjligt, utan att tumma på parfymens hållbarhet.

Hur föddes idén?

Grundarna Dennis och Anders träffade varandra på universitetet och utvecklade snabbt en vänskap. Genom Anders intresse för parfymer och doft samt Dennis intresse för natur lade det tillsammans grunden för vad som skulle komma att bli två ekologiska herrparfymer.
Idag består Odorem Mundi av de två dofterna Liberi och Crude.

foto:Tyler Sargent

Foto:Tyler SargentVilka dofter finns det?

Liberi är doften som står för frihet, och är präglad av magnolia och vanilj. Vaniljen blir mer och mer tydlig ju närmare basnoterna man kommer. Det här gör att denna doft känns lite mer feminin, och passar därför även tjejer.
Visionen med Liberi var att skapa någonting mer framträdande i sin karaktär.

Vaniljen bidrar med en varm, sensuell känsla med sina söta inslag. Noterna som utgör Liberi är framförallt magnolia och vanilj med innehåller även lite inslag av kryddig kanel, frisk citrus samt iris. Doften är väldigt inbjudande och sensuell i sin framtoning. Liberi innehåller 93,4 % naturliga ingredienser och 83 % ekologiska ingredienser.foto:Tyler Sargent

Foto:Tyler Sargent

Crude är den andra doften i kollektionen och står för oförädlad och naturlig. Doften Crude från Odorem Mundi har starka inslag av citrusfrukter och liljekonvalj med en touch av gin, vanilj och tonkaböna.

Tanken med Crude var att skapa en doft som är lätt att bära och inte allt för tung för luktsinnet. Doften är fräsch i sin karaktär men kombinationen av noterna skapar en glödande/fräsch intensitet. Crude innehåller 91,8 % naturliga ingredienser och 83 % ekologiska ingredienser.

Näst bäst av allt, parfymerna har en “unisex” doft och passar därför även tjejer!
Instagram & Facebook
Hemsida & Köp här!

Nu kanske du är intresserad av att hitta utbildningar och kurser inom makeup, skönhet och hudvård?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla